ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Ekim 2014 Çarşamba 12:54

Camiye domuz kafalı saldırı

Camiye domuz kafalı saldırı

Almanya'da Mevlana Camisi'nin önüne bırakılan yaban domuzu kafası protestolara neden oldu.


Almanya'nın Delmenhorst kentinde geçen hafta sonu İslam Toplumu Milli Görüş'e (İGMG) ait Mevlana Camisi'nin önüne yeni kesilmiş yaban domuzu kafası bırakılmasının ardından kentte protesto düzenlendi.

Aşırı Sağa Karşı Geniş İttifak (Breite Bündnis gegen Rechts) adlı oluşum tarafından düzenlenen gösteride, saldırganların bir an önce bulunarak adalet önünde hesap vermeleri istendi.

Delmenhorst Belediyesi meydanında düzenlenen eylemde konuşan Aşırı Sağa Karşı Geniş İttifak Yönetim Kurulu üyesi Hartmut Nordbruch, olayı bir gün sonra duyduklarında hemen harekete geçtiklerini belirterek "Bugün Mevlana Camisi ve tüm Müslüman camiasıyla dayanışma içinde olduğumuzu göstermek istedik. Delmenhorst renklidir ve renkli kalacak. İster siyasi bir hareket, isterse zevksiz bir şaka olsun, yapılanı şiddetle kınıyoruz" dedi.

Mitingde konuşan Protestan kilisesi papazı Dr. Enno Konukiwitz, mitingi düzenleyen ittifakın çok kültürlü bir oluşum olduğunu belirterek "Müslümanların bayramlarında rencide edilmesi bizi çok üzmüştür. Bu kabul edilemez çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz" ifadesini kullandı.

Konukiwitz, olayın herkes tarafından kınanması gerektiğini ve bunu Delmenhorst kentindeki birlik ve beraberlik açısından önemli bulduğunu belirtti. Konukiwitz de eylemi yapanların bir an önce bulunmasını talep etti.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) İl Genel Meclisi üyesi İbrahim Tuner de "Delmenhorst'ta yaptığımız çalışmalarla uyum konusunda çok güzel bir ortam oluşturmuştuk. Bizleri büyük ölçüde üzen bu saldırı sadece Müslümanlara değil, domuz etini yemeyen Musevilere de yapılmıştır. Bu çirkin saldırıyı ancak tedavi olması gereken hasta biri yapabilir" diye konuştu.

Mevlana Camisi Başkanı Cumali Keser de polisin başlattığı incelemenin sürdüğünü ancak yeni gelişme olmadığını bildirdi.

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER