ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Ekim 2014 Salı 20:56

Cami yakılması terörizmdir

Cami yakılması terörizmdir

İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin: "Kutsal mekanların yakılması, ister ırkçı, ister dini ya da milliyetçi amaçlarla yapılmış olsun, terörizmdir"


İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Yahudi yerleşimcilerin Nablus kentindeki Ebubekir Sıddik Camisi'ni ateşe vermesine ilişkin, "Kutsal mekanların yakılması, ister ırkçı, ister dini ya da milliyetçi amaçlarla yapılmış olsun, terörizmdir" dedi.

İsrail Hükümeti Basın Ofisi'nden yapılan açıklamada, Rivlin, "Bu sabah, emniyet müdürü ile Akraba köyündeki camiye yönelik kundaklama girişimine ilişkin bir görüşme yaptık. Kendisine soruşturmaya hız kazandırılmasını ilettim" ifadesine yer verdi.

"Kutsal mekanların yakılması, ister ırkçı, ister dini ya da milliyetçi amaçlarla yapılmış olsun, terörizmdir" yorumunu yapan Rivlin, şunları kaydetti:

"Bu sorunla başa çıkabilmek için, öncelikle sorunun ciddiyetini kabul etmemiz gerek. Bu tür hadiseleri marjinal olarak nitelendirmek yerine onları yok etmeye çalışmamız lazım. Bu fiillere sessiz kalan herkes, bir sonraki saldırılar için davetiye çıkarmaktadır. Unutulmamalıdır ki eğer kararlı davranmazsak, bedelini hepimiz öderiz."

Nablus'ta dün gece Yahudi yerleşimciler tarafından kundaklanan camide Kur'an-ı Kerimler ve halılar yanmış, cami duvarlarına "Araplara ölüm" sloganı yazılmıştı.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER