ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Kasım 2014 Perşembe 13:22

Bu da Papa jesti

Bu da Papa jesti

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus'un, Aziz Petrus Meydanını çevreleyen kolonların altına evsiz ve Hristiyan hacıların yararlanabileceği duş yapılması talimatı verdiği ortaya çıktı.


Vatikan'a yakınlığıyla bilinen "Vaticaninsider" isimli sitenin haberinde, ruhani lider Papa'nın talimatıyla Aziz Petrus Meydanı'nı çevreleyen ünlü İtalyan heykeltıraş Bernini'nin ismiyle anılan tarihi kolonların altına evsizler ve hacıların yararlanabileceği üç adet kabin yapılacağı belirtildi.

Kabinlerin yapımına 17 Kasım'da başlanacağı ifade edilirken, evsiz ve hacıların burada çamaşırlarını da yıkayabileceği kaydedildi.

Habere göre, Papa'yı duş yapımı konusunda harekete geçiren ise bir evsizin dokunaklı yakınması oldu.

Monsenyör Konrad Krejewski'nin, ekim ayı başında, doğum günü kutlaması için bir yemek davetinde bulunduğu cildi güneşten yıpranmış Sardinyalı evsiz Franco'dan aldığı, "Rahip, ben sizinle restorana gelemem çünkü pisim. Burada kimse açlıktan ölmez çünkü illaki bir ekmek veren olur. Ancak banyo yapabileceğimiz, yıkanabileceğimiz bir yer yok" yanıtını Papa'ya aktardığı, bunun ardından da Papa'nın harekete geçtiği ifade edildi.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER