ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 22:19

Bosna-Hersek'te "helal ürün" fuarı açılacak


Bosna-Hersek'in bölgesel nitelikteki ilk "helal ürün" fuarı 15-17 Mayıs tarihlerinde başkent Saraybosna'da açılacak.
     Helal ürün ve hizmetleri bölge tüketicisine tanıtmak, bölgedeki üreticilerle geniş helal ürün piyasasındaki diğer üreticiler arasında işbirliği sağlamak amacıyla düzenlenen Bosna-Hersek "Helal Endüstri Fuarı"nın (SAHAF) tanıtımı için Saraybosna'daki Skenderiya Spor ve Kültür Merkezi'nde basın toplantısı düzenlendi.
     SAHAF 2013 organizasyon komitesi üyesi Amel Kovaçeviç, burada yaptığı açıklamada, fuar sayesinde bölge üreticilerinin ürünlerini, helal ürünler piyasasında tanıtma imkanı bulacağını söyledi.
     Helal ürün tüketicilerininse fuar sayesinde yeni hizmet ve ürünleri tanıma fırsatı yakalayacağını ifade eden Kovaçeviç, "Fuara katılım için büyük bir ilgi var. Bosna-Hersek'teki helal sertifikası sahibi üreticiler de fuara büyük destek veriyor. Bölgedeki diğer ülke üreticilerinin de katılımını bekliyoruz" dedi.
     Amel Kovaçeviç, çok sayıda firmanın fuara katılım için şimdiden başvurduğunu, gösterilen ilgiden memnun olduklarını kaydetti.
     Bosna-Hersek'in uluslararası anlamdaki ilk helal ürün fuarı ise birçok ülkenin katılımıyla geçen yıl eylül ayında yine Saraybosna'da yapılmıştı.
    
     Bosna, helal üründe bölge lideri
    
     İslami kurallara göre hazırlanan gıdaların üretimini denetlemek amacıyla 2006 yılında Helal Kalite Belgelendirme Dairesi'nin kurulduğu Bosna-Hersek'te 50'ye yakın helal ürün sertifikalı şirket bulunuyor. Ülkenin çoğunluğunu Müslümanlar'ın oluşturduğu Bosna-Hersek, helal sertifikalı ürün imalatında bölge lideri olarak görülüyor.
     Bosna-Hersek'teki "helal ürün" sertifikalı şirketler, dünya üzerindeki farklı ülkelere ihraç edilen 2 binden fazla çeşit helal ürün imal ediyor.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER