ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Ağustos 2013 Pazar 19:26

BM Suriye'deki kimyasal saldırıyı inceleyecek!

BM Suriyedeki kimyasal saldırıyı inceleyecek!

Şam yönetiminin, Birleşmiş Milletler heyetine bölgede araştırma yapması için izin verdiği açıklandı.


Şam yönetimi BM heyetinin bölgede araştırma yapmasına izin vedi.

BM Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, BM Silahsızlanma İşleri Yüksek Temsilcisi Kane'nin, 21 Ağustos'ta Guta bölgesinde kimyasal silah kullanıldığına ilişkin olayla ilgili iddiaların hızlı bir şekilde araştırılması amacıyla 24-25 Ağustos'ta Suriye hükümeti temsilcileriyle bir araya geldiği bildirildi.

Açıklamada, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, Dr. Selström başkanlığında şu anda Şam'da bulunan heyetin ana önceliğinin, 21 Ağustos'taki olayla ilgili gerçekleri saptamak olması gerektiği talimatını verdiği bildirildi. Misyonun yerinde inceleme yapmak için, 26 Ağustos'ta başlangıç yapmak üzere hazırlandığı kaydedildi.

Genel Sekreter Ban'ın, Suriye hükümetine kendisine, bu olayla ilgili yerlerde, düşmanlıkların durdurulması dahil, soruşturma için gerekli işbirliğini teyit ettiği belirtilen sözcülük açıklamasında, Ban'ın hem Kimyasal Silahların Önlenmesi Misyonu ve hem de Dünya Sağlık Örgütüne göstrilen işbirliği ve özveriden dolayı minnettar olduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca Ban'ın ilgili tüm taraflara, 'Misyona görevini etkili yapabilmesi için gerekli tüm bilgilerin sağlanması, güvenli bir ortam oluşturulması ve işbirliğinin eşit olarak paylaşılması sorumluluğunu göstermeleri çağrısını yinelediği ifade edildi.

Açıklamalar, Suriye’nin BM’nin kimyasal saldırı bölgesini ziyaret etmesine izin vermesinden sonra geldi.

Suriye devlet televizyonu, Şam yönetiminin Birleşmiş Milletler ile BM denetçilerinin başkent Şam'ın kimyasal saldırı yaşanan bölgesini ziyaret etmesi konusunda anlaşmaya vardığını duyurdu.

Şam'ın muhalifler kontrolündeki bölgesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan kimyasal saldırıda yüzlerce sivil ölmüştü.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER