ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Şubat 2017 Çarşamba 16:48

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Grandi Moskova'da

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Grandi Moskovada

Grandi, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü Filippo Grandi: "Rusya, Suriyeliler ve diğer milletlerden sığınmacılar için güvenli bir ülke. Bu insanların geçici sığınma ve korunma taleplerinin olumlu cevaplandırılmasını umut ediyoruz"


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi ile görüştü.

Lavrov, görüşmenin basına açık bölümünde yaptığı konuşmada, sığınmacı sorununun bugün daha ciddi bir meseleye dönüştüğünü belirterek, Ukrayna ve Suriye'de insani konularda BM ile iş birliği içinde olduklarını söyledi.

Grandi de Churkin'in ölümünden dolayı Lavrov'a başsağlığı diledi.

Filippo Grandi, Tass ajansına yaptığı açıklamada da BM olarak Rusya'dan Suriyeli sığınmacıları kabul etmesini beklediklerini ifade etti.

Grandi, "Rusya, Suriyeliler ve diğer milletlerden sığınmacılar için güvenli bir ülke. Bu insanların geçici sığınma ve korunma taleplerinin olumlu cevaplandırılmasını umut ediyoruz." ifadesini kullandı.

Rusya'nın Suriye, Ukrayna ve diğer krizlerde önemli rol oynadığını belirten Grandi, Moskova'dan insani yardım konularında yardım beklediklerini dile getirdi.

- "Avrupa ülkelerinde iş birliği görmedik"

Grandi, Avrupa'daki sığınmacı sorunu konusunda, "Avrupa'daki durum ancak sığınmacıların kabulü konusunda ortak bir yaklaşım belirlenirse iyileşebilir. Ayrıca sığınmacılar sadece Yunanistan, Almanya ve İsveç'te kalmamalı, tüm Avrupa'ya dağıtılmalı. Ancak şimdiye kadar Avrupa ülkelerinde böyle bir iş birliği görmedik." ifadelerini kullandı.

Avrupalı bazı politikacıların mülteci karşıtı açıklamalarından endişe duyduklarını vurgulayan Grandi, AB'de bu konuda ortak bir yaklaşım geliştirilemezse durumun daha kötüye gidebileceği uyarısında bulundu.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER