ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Ağustos 2013 Cuma 00:39

BM Mısır için acil toplanma kararı aldı!

BM Mısır için acil toplanma kararı aldı!

Mısır katliamı sonrası darbecilere dünyadan tepki yağıyor. BM acil toplanıyor...


Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Mısır'da yaşanan gelişmeleri ele almak üzere acil olarak toplanma kararı aldı. 

Güvenlik Konseyi’nin Ortadoğu’daki gelişmeleri görüşmek üzere acil toplantı yapacağı duyurulurken BM Genel Sekreteri yardımcısı Jan Eliasson’un Konsey üyelerine son gelişmelerle ilgili bilgi vereceği duyuruldu.

ERDOĞAN ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Türkmenistan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı basın toplantısında BM'ye acil toplanma çağrısında bulunmuştu. 

"BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GÜVENLİK KONSEYİNİN SÜRATLE TOPLANMASI GEREKMEKTEDİR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin süratle toplanması gerekmektedir. Efendim filanca buna 'evet' der veya 'hayır' der. Buna herkesin, atılması gereken adımlar noktasında 'evet' demesi gerekir. Eğer demezlerse tarihi bir sorumluluk süreci başlar ve tarihe bunun hesabını 'evet' demeyenler hiçbir zaman veremeyeceklerdir" demişti.

ÖLENLERİN SAYISI 638’E ÇIKTI

Bu arada Mısır Sağlık Bakanlığı ülke genelinde dün ve bugün yaşanılan katliamlarda ölenlerin sayısının 638’e çıktığını duyurdu. Resmi ölü sayısının 683 olarak açıklayan Mısır Sağlık Bakanlığı, yaralıların sayısının da 5 bine yaklaştığı belirtildi.

Mısır’da dün yaşamınılan katliam 2011 yılında başlayan Arap Baharı’nda bu zamana kadar en kanlı gün olarak tarihe geçti.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER