ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Eylül 2013 Perşembe 22:12

BM kararını verdi

BM kararını verdi

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, 2016 Dünya İnsani Yardım Zirvesi'nin Türkiye'de yapılacağını açıkladı.


Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, ilk defa düzenlenecek Dünya İnsani Yardım Zirvesi'nin 2016 yılında İstanbul'da yapılacağını söyledi. Zirvenin ev sahipliğini yapacak ülkenin açıklandığı toplantıda Dışişleri Bakanı Davutoğlu’da BM ve Ban Ki-mun’a vermiş oldukları karardan dolayı teşekkür etti.

Türkiye'de 450 binden fazla Suriyelinin barındığını kaydeden Ban, Türkiye'nin 2011 yılında deprem yaşadığını ve Van'da önemli kayıplar olduğunu belirterek, "Bugün hepinizi bu cömert teklifi ve ilk Dünya İnsani Yardım Zirvesi'ne evsahipliği yapacak olması dolayısyla Türkiye'ye teşekkür etmeye çağırıyorum" diye konuştu.

Zirve'nin 2016 yılının başlarında gerçekleşeceğini anlatan Ban, zirvenin "bir etkinlikten daha fazla bir şey" olduğunu, burada insani yardımların ve acil müdahalenin nasıl gerçekleştirileceğinin ve muhtaçlara ulaşılması için yapılacak çalışmaların değerlendirileceğini söyledi.

BM'nin insani yardım kuruluşlarının koordinesinde bölgesel toplantılar yapılarak zirveye hazırlanılacağını ifade eden Ban, bütün ülkelerden zirveye geniş katılım sağlamalarını istedi.
Ban ayrıca, gelecek yıl ocak ayında Suriye'ye yardım için konferans düzenleyeceğini dile getirdi.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER