ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Temmuz 2014 Perşembe 13:50

Birleşmiş Milletler Gazze Komisyonu

Birleşmiş Milletler Gazze Komisyonu

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'nin araştırma komisyonu kurma kararını "temelden dengesiz" olarak nitelendirdi.


İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'nin araştırma komisyonu kurma kararının İsrail-Filistin arasında istikrarlı bir ateşkesin gerçekleşmesine yardımcı olmayacağını belirterek kararı "temelden dengesiz" olarak nitelendirdi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond, yaptığı açıklamada, ülkesinin Gazze'de dökülmeye devam eden kandan derin endişe duyduğuna işaret ederek şunları kaydetti:

"Kadın ve çocuklar da dahil, çok sayıda masum sivilin öldürülmesi ve yaralanması korkunç. En acil öncelik, akan kanın durdurulması, ateşkesin eski haline döndürülmesi ve uzun dönemli çözüm için çalışmaktır. Tüm çabalarımız bu hedefe yoğunlaştırılacaktır."

Hammond, BM İnsan Hakları Konseyi'nin İsrail'in saldırılarındaki insan hakları ve insani hukuk ihlallerini araştırmak için bağımsız uluslararası araştırma komisyonu kurulması kararının istikrarlı bir ateşkesin gerçekleşmesine yardımcı olmayacağını savunarak "Karar temelden dengesiz. Gereksiz ve yeni mekanizmalarla süreç karmaşık hale gelecek" ifadesini kullandı.

Hammond açıklamasına şöyle devam etti:

"Saldırılara karşı İsrail'in kendisini savunma hakkını tanırken, İsrail'in kendini dizginlemesi için çağrıda bulunmaya devam edeceğiz. Sivil kayıpların yaşanmasını önlemek için her çabayı sürdüreceğiz, acil bir ateşkes için çalışacağız."

BM İnsan Hakları Konseyi, İsrail'in saldırılarında yapılan insan hakları ve insani hukuk ihlallerini araştırmak için bağımsız uluslararası araştırma komisyonu kurulmasını kararlaştırmıştı. ABD karara karşı oy verirken aralarında İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya gibi Avrupa Birliği üyelerinin bulunduğu 17 ülke çekimser oy kullanmıştı.



 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER