ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mart 2014 Salı 07:26

Bir tweet attı, 10 yıl hapis yatacak

Bir tweet attı, 10 yıl hapis yatacak

Suudi Arabistan'da bir kişi, "yöneticiler, alimler ve devlet kurumları" aleyhinde yazdığı tweet'ler nedeniyle 10 yıl hapse mahkum edildi


Suudi Arabistan'da bir kişi, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yazdığı mesajlar nedeniyle 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, Twitter'da "idareciler, alimler ve devlet kurumları aleyhine mesajlar yazdığı" suçlamasıyla yargılanan bir internet kullanıcısı hakkında, 10 yıl hapis ve 100 bin riyal (yaklaşık 27 bin dolar) para cezası verildi.

Mahkeme ayrıca ismi açıklanmayan sanığın telefonuna el konulmasına ve serbest bırakıldıktan sonra 10 sene yurt dışına çıkış yasağı getirilmesine karar verdi.

Adalet Bakanı Sözcüsü Fahd bin Abdullah el-Bikran da sanığın, Twitter üzerinden idareciler, alimler ve devlet kurumları aleyhine yazılan mesajları takip ettiğini, gönderdiğini ve kopyaladığını ifade etti.

Sanığın, kendilerine "Reformcular" adını veren grupla irtibatlı olduğunu aktaran Bikran, Twitter'dan birtakım protesto eylemlerine katılmaları yönünde takipçilerine çağrılarda bulunduğunu, Kur'an ve sünnete aykırı şekilde "tekfirci" yöntemi benimsediğini ve katıldığı bir gösterinin fotoğraflarının bilgisayarında bulunduğunu kaydetti.

Suudi Arabistan'da dün de Twitter üzerinden gösteri çağrısında bulunmak ve devlet yöneticileriyle alay etmek suçlamasıyla yargılanan bir kişinin 8 yıl hapsine hükmedilmişti.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER