ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Kasım 2014 Pazar 07:32

Bir araya gelmeleri bekleniyor

Bir araya gelmeleri bekleniyor

Yoğun zirvede Rus liderin ABD Başkanı Barack Obama ile gayri resmi bir görüşme yapması bekleniyor.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 9-11 Kasım’da Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesine katılmak için Pekin’e gidecek. Yoğun zirvede Rus liderin ABD Başkanı Barack Obama ile gayri resmi bir görüşme yapması bekleniyor.

Ukrayna problemi, Suriye krizi, terör örgütü IŞİD tehdidi ve İran nükleer sorunu gibi bir dizi tansiyonu yükselten konular masada bulunuyor. Batılı ülkelerin yaptırım baskısı altında olan Rus lider, APEC liderleri ile ikili görüşmelerde ticari ilişkileri de değerlendirecek.

Pekin seyahati öncesi Japonya’dan gelen dövüş sanatı ustaları ile Lujniki stadyumuna gelen Putin, burada Rusya-Japonya Dövüş Sanatları Yılı kutlamalarına katıldı. Suma öğrencilerinin dövüş tekniklerinin yanı sıra çapraz kesme teknikleri Rus liderden tam puan aldı.

Rusya’da da yayılmaya başlayan geleneksel zırh ve bamboo kılıçlarla yapılan dövüş sanatları kendo, araki-ryu kempo ve aikido gösterileri sergilendi. Gösteride gerçek kılıç kullanan dövüşçülerin imitasyonu çapraz kesmeleri heyecanlandırdı.
















KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER