ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Eylül 2014 Çarşamba 00:18

Bin Ladin'in damadına müebbet

Bin Ladinin damadına müebbet

Türkiye'de yakalanan ve sınırdışı edildikten sonra ABD'ye götürülen El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in damadı ve örgüt sözcüsü Süleyman Ebu Geyt, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.


El Kaide örgütünün öldürülen lideri Usame Bin Ladin'in damadı ABD'de ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

11 Eylül saldırıları düzenlendiğinde, El Kaide'nin sözcülüğünü yapan Süleyman Ebu Geyt, ABD'de yargılanıp cezaya çarptırılan en üst düzey El Kaide üyesi olarak kayıtlara geçti. 

Kuveyt vatandaşı olan Ebu Geyt, El Kaide tarafından yayınlanan video ve ses kayıtlarında "ABD'ye saldırı" çağrısı yapan isim olarak biliniyordu.

New York'ta mahkemenin kararını açıklamasından sonra konuşan Ebu Geyt, "Dünya çok yakında bu tiyatronun son bulduğunu görecek" dedi.

2010'A KADAR İRAN HAPİSTEYDİ 

11 Eylül saldırıları sonrası bir süre terör örgütü El Kaide'nin sözcülüğünü yapan Süleyman Ebu Geyt'ın 2001 yılında İran'da tutuklanarak uzun süre cezaevinde kaldı.

ABD'de muhafazakar kimliğiyle tanınan Demokrasiyi Savunma Vakfı tarafından hazırlanan "The Long War Journal" isimli blogun haberine göre, Ebu Geyt 2010 yılına kadar İran'da cezaevinde tutuldu. İran'ın bu tarihte bıraktığı Ebu Geyt'in Afganistan'a gönderildiği iddia edildi.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER