ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Nisan 2014 Perşembe 21:15

Berlusconi'ye verilen ceza

Berlusconiye verilen ceza

İtalya'nın eski Başbakanı Silvio Berlusconi, kısa süre önce kesinleşen sosyal yardım cezasının gereklerini memnuniyetle yerine getireceğini belirtti.


Şirketi Mediaset ile Amerikan filmlerinin alım-satımında vergi kaçırdığına dair hakkında kesinleşmiş bir senelik hapis cezası yaşından ötürü sosyal hizmete çevrilen Berlusconi, partisi Forza Italia'nın Roma'daki genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, sosyal hizmet cezasını değerlendirdi ve Avrupa Parlamentosu seçimlerinde partisinin adaylarını ve politikalarını tanıttı.

Hapis cezasını yaşı nedeniyle Milano yakınlarındaki "Fondazione Sacra Famiglia" bakımevinde yaşlılara bir yıl boyunca haftada bir gün bakım yaparak çekecek Berlusconi, mahkemenin kararı için "Mahkeme, ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmem yönünde karar aldı. Bu benim için memnuniyet verici. Birilerine destek olmak hayatım boyunca yaptığım bir şey. Bunu gerçekten gönüllü yapacağım ve faydalı olmaya çalışacağım" dedi.

Silvio Berlusconi, devlet adamı olduğunu belirterek, yargının, masumiyetini tanıyana kadar, yargı kurumlarının kendisi hakkında vereceği kararlara saygılı olacağını söyledi.

Siyasi kariyerinde tek umudu olan 22-25 Mayıs'taki AP seçimlerinde aday olmasının önündeki engelin kaldırılmasını isteyen Berlusconi'nin bu talebi, Strasbourg'daki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından dün kabul edilmemişti. Berlusconi, yargının haksız kararıyla mahkum edildiğini savundu.

AP seçimlerine katılamayacak olmasının kendisinde yarattığı üzüntünün altını çizen Berlusconi, "Benim adaylığımı imkansız kılmış olmak, sola avantaj sağlayacaktır ve bu yaşananlar yadsınamaz siyasi öneme sahip" diye konuştu.
"Eminim ki; avukatlarım Strasbourg'dan bu kararın iptalini sağlayarak dönecekler" diyen 77 yaşındaki politikacı, kendisini mahkum ettiren Mediaset davasındaki kararın iptali için sağlam yeni delil ve belgeler sunacaklarını ifade etti.

AB'ye Ukrayna eleştirisi

"AB, Ukrayna konusunda siyasi birlik sağlayamadı" diyen eski başbakan, bu kriz karşısında Avrupa'nın pozisyon alamadığını, ne dış politikadan ne de stratejiden söz edilebileceğini savundu.

İç politikaya da değinen Berlusconi, Matteo Renzi hükümetinin sonunda reformları hayata geçirmeye başladığına ve kendilerinin de buna destek verdiğine dikkati çekti. Silvio Berlusconi, Başbakan Renzi ile kısa süre önce yaptığı baş başa görüşmede de cumhurbaşkanının parti genel sekreterlerince değil, vatandaşlar tarafından belirlenmesi önerisini getirdiğini açıkladı.

Berlusconi, daha sonra partisinin AP seçimlerindeki adaylarını tanıttı.
 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER