ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Nisan 2013 Pazartesi 15:27

Berdimuhamedov, TOBB başkanını kabul etti


Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Aşkabat’ta bulunan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ayrı ayrı kabul etti.

Berdimuhamedov ile TİKA Başkanı Çam, tarım, yüksek teknoloji, turizm, maliye, sağlık, karayolları inşaatı, eğitim, kültür ve diğer alanlarda Türkmenistan ile TİKA arasında ortak projeleri değerlendirdi.

TOBB Başkanı Rifat Hısarcıklıoğlu ise Berdimuhamedov ile yaptığı görüşmesinde, Türkmenistan’ın elde ettiği başarılardan gurur duyduklarını söyledi. Türkmen lider, Türkiye'yle ortak tarihi, dili, dini ve kültürü paylaştıklarını kaydederek, iki ülke ilişkilerine büyük değer verdiklerini söyledi.

Berdimuhamedov ile Hısarcıklıoğlu, görüşmede iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik işbirliğini ele aldı. Taraflar, ikili ticaret hacminin arttırılması, karşılıklı ortak fuar ve iş toplantılarının düzenlenmesi gibi alanlarda yapılabilecek faaliyetleri konusunda görüş alış-verişinde bulundu.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Devlet Başkanı Berdimuhamedov’a iki ülke arasındaki işbirliğinin arttırılmasına sağladığı katkı ve destek için teşekkür etti.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER