ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Kasım 2014 Pazar 10:29

Belediye başkanı işe otobüsle gidip geliyor

Belediye başkanı işe otobüsle gidip geliyor

Kosova’nın başkenti Priştine’nin Belediye Başkanı Shpend Ahmeti, göreve başladığı Ocak ayından bu yana işe halk otobüsüyle gidiyor.


Kosova’nın başkenti Priştine’nin Belediye Başkanı Shpend Ahmeti, göreve başladığı Ocak ayından bu yana işe halk otobüsüyle gidiyor. Şehrin biraz dışında iki katlı bir evde yaşayan Ahmeti, sabah 8’de evden çıkıyor ve yanında herhangi bir korunma olmadan otobüs durağına tek başına yürüyor. Yol boyunca karşılaştığı vatandaşlarla sohbet eden Shpend Ahmeti, seçmenlerle bire bir iletişim kurma fırsatını da yakalıyor.

AHMETİ SİYASETÇİLERE BİR MESAJ VERMEK İSTİYOR

Belediye Başkanı Shpend Ahmeti, toplu taşımayı tercih ederek siyasetçilere bir mesaj vermek istediğini belirtiyor. Selefinin 80 bin Euro’luk lüks makam aracı kullandığını ve halkın yüzde 30’undan fazlası ekonomik sıkıntı içindeyken bunu israf olarak gördüğünü ifade eden Ahmeti, halk otobüsü kullanarak vatandaşlarla sürekli iletişim içinde kaldığını da vurguluyor. Bunların dışında halk otobüsünün her gün tam saatinde gelmesinden de memnun. Kendisini otobüste gören vatandaşlardan bazılarının tebrik ettiğini, bazılarının ise dertlerini anlattığını ifade ediyor.

KORUMALAR OLMADAN DOLAŞMAK BANA KEYİF VERİYOR

Vetvendosja (Kendi Geleceğini Tayin Et) partisinin önde gelen üyelerinden Shpend Ahmeti’yi otobüste gören vatandaşlar ilk başlarda şaşırmış fakat her sabah aynı saatte işe gelen yolcular artık başkanın varlığına alışmış. Priştine içindeki toplantılara bazen yürüyerek gittiğini söyleyen Ahmeti, "Yanımda hiç koruma olmadan vatandaşlarla konuşmak bana keyif veriyor. Bu şekilde başkan ve büyükşehir belediyesinin, vatandaşların yanında olduğu ve belediyenin siyasetçilerin malı olmadığını göstermek istiyorum." diye konuşuyor.

Harvard mezunu Shpend Ahmeti, şehir merkezinde otomobil sayısının azaltılması için bisiklet yolları oluşturma ve kaldırımlara park edilmemesini sağlama için de projeler geliştiriyor. Ahmeti, "Biz otomobil seven bir milletiz ama çevreyi korumak için de mücadele ediyoruz" ifadelerini kullanıyor.

Priştine’de kış aylarının çok soğuk geçmesine rağmen görev süresi bitene kadar toplu taşımayı kullanmaya devam edeceğini dile getiren Ahmeti, "Önceki görevlerim sırasında ben de otomobil kullandım. Fakat biz toplu taşıma sistemini geliştiriyoruz. Vatandaşlarımıza da toplu taşımayı kullanmalarını tavsiye ediyoruz." şeklinde konuşuyor.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER