ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Aralık 2014 Pazartesi 14:03

Belçika’da rehine krizi

Belçikada rehine krizi

Belçika’nın Gent kentinde 4 saldırgan bir binaya girerek içeride bulunan bir kişiyi rehin aldı.


Belçika'nın üçüncü büyük kenti Gent'te silahlı 4 kişinin bir eve baskın düzenlemesi üzerine polis çevrede yoğun güvenlik tedbirleri aldı.

Gent savcılık sözcüsü Annemia Serlippens, basına yaptığı açıklamada, "Bunun terör (saldırısı) ya da IŞİD'le bağlantılı olduğu yönünde kesinlikle herhangi bir bulgu olmadığını vurgulamak istiyoruz. Sidney'deki olaylarla aynı türde değil" dedi.

Bu sabah Gent'in Dampoort bölgesinde silahlı 4 kişinin bir eve baskın düzenlediği ihbarı üzerine bölgede güvenlik koridoru oluşturan polis, çevredekilere evlerini terketmemeleri uyarısında bulundu.

Gent polis sözcüsü Manuel Mugica-Gonzalez basına yaptığı açıklamada, "Silahlı 4 kişi bir evi işgal etti. Hala evdeler fakat içerde neler yaşandığı konusunda net bir bilgi yok. Güvenlik kordonu oluşturduk ve bu bölgede ikamet edenlere güvenlikleri için evlerinden çıkmamaları tavsiyesinde bulunduk. Şimdilik kimse tahliye edilmedi" dedi.

Polis, olayın uyuşturucu çetelerinin hesaplaşması olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Bazı görgü tanıkları polisin müdahalesi öncesinde evden bir kişinin elleri ve gözleri bağlı olarak çıkarıldığını söyledi.

KAYNAK:
Ajanslar
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER