ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Haziran 2014 Pazar 16:27

Batı Şeria'da kayıp baskınları

Batı Şeriada kayıp baskınları

İsrail ordusu, evlere baskınlar düzenlemeye devam ediyor.


İsrail ordusu, güvenlik kordonu altına aldığı El-Halil kentinde evlere baskınlar düzenlemeye devam ediyor. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail güvenlik güçleri, kaçırıldığı iddia edilen kayıp 3 Yahudi yerleşimci için sabah saatlerinde Batı Şeria'nın El-Halil kentini güvenlik kordonu altına almasından sonra evlere baskın yapmaya devam ediyor. Kentteki evlere operasyon düzenleyen İsrail askerlerinin, bütün evleri didik aradığı belirtildi.

İsrail askerleri tarafından evi basıldı

Evi operasyonlar kapsamında aranan Filistinli Mücahid Mutasım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Dün akşam ve bugün öğle saatlerinde olmak üzere 2 defa evim İsrail askerleri tarafından basıldı. Sakladığım hiçbir şey olmamasına rağmen evin altını üstüne getirdiler" dedi.

Yaklaşık 100 kişiye gözaltı

Öte yandan İsrail ordusu, İsrail-Suriye sınırında olan Golan Tepeleri'nde görevli yüzlerce askeri El-Halil kentine kaydırma kararı aldı. İsrail yönetimi, perşembe gecesi, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bu konuda Filistin yönetiminin sorumlu olduğunu belirtmişti. Bu kişilerin bulunması için İsrail parlamentosu orduya operasyon yapma dahil geniş yetkiler vermişti. Ordu birlikleri de bu sabah Batı Şeria'da Hamas üyelerinin evlerine düzenlediği baskınlarda aralarında eski bakan ve milletvekillerinin de bulunduğu yaklaşık 100 kişiyi gözaltına almıştı.

Açıklama yapma yasağı getirildi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, kabine üyelerine kaçırıldığı iddia edilen kayıp 3 Yahudi yerleşimci konusunda açıklama yapma yasağı getirdiği bildirildi.

Gerekçe 'milli mesele' 

İsrail resmi radyosunda yer alan habere göre, Netanyahu "milli mesele" ve yerleşimcilerin hayatı söz konusu olduğu gerekçesiyle, bakanlarına kaçırıldığı iddia edilen kayıp 3 Yahudi yerleşimci konusuna ilişkin konuşma yasağı içeren genelge dağıttı.

Haberde, yasağın yerleşimcilerin hayatı söz konusu olduğu için getirildiği ifade edildi. İsrail yönetimi, perşembe gecesi, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bu konuda Filistin yönetiminin sorumlu olduğunu savunmuştu. Bu kişilerin bulunması için İsrail parlamentosu orduya operasyon yapma dahil geniş yetkiler vermişti. Ordu birlikleri de bu sabah Batı Şeria'da Hamas üyelerinin evlerine düzenlediği baskınlarda aralarında eski bakan ve milletvekillerinin de bulunduğu onlarca kişiyi gözaltına almıştı.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER