ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Nisan 2014 Cuma 11:46

Batan geminin ardındaki sis perdesi aralanıyor


Güney Kore’de 2 gün önce batan geminin ardındaki sis perdesi aralanıyor. Verilen bilgiye göre, gemide bazı güvenlik tedbirlerinin tam olarak alınmadığı öğrenildi.
Arama- kurtarma çalışmaları devam ederken, geminin batış sebebi üzerinde duruluyor. İddiaya göre gemi, Japonya’dan satın alınan ikinci el feribot. Sahipleri restore ettikleri geminin dengesini bozdu. Güney Kore medyasında yer alan haberlerde, geminin ön tarafında batma öncesinde çıkan çarpma sesinin yük konteynerlarından geldiği iddia edildi. Çarpma öncesinde yapılan ani dönme ile yüklerinin bağının koptuğu, ve geminde çarpma ve denge bozukluğuna neden olduğu ileri sürüldü.

GEMİDEN İLK KAÇAN KAPTAN OLDU

Kazadan sonra ülke medyası geminin kaptanını konuşuyor. Geminin batmaya başlamasından sonra, ilk olarak sandalla kaçan üç kişi arasında gemi kaptanının olduğu haberi, gündeme bomba gibi düştü. Büyük tepki çeken gemi kaptanı, aynı zamanda Güney Kore yasalarını çiğnemiş oldu. Güney Kore’deki kanunlara göre, tüm yolcular gemiden ayrılmadan, kaptanın ayrılması suç kabul ediliyor.

Bir diğer skandal ise kaza esnasında yapılan anonslar. Gemiden kurtulanlardan alınan bilgiye göre, yapılan anonslarda kimsenin kımıldamaması yönünde duyuruların olduğu ifade edildi. Bir çok uzman, kurtarılanların sayısının beklenildiği kadar olmamasını, yapılan yalnış anonslara bağlıyor. Hali hazırda feribot şirketine soruşturma başlatılırken, kükümet ise tüm sorumlulukların yargı karşısına çıkacağı sözünü verdi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER