ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Ekim 2014 Çarşamba 10:47

Bass, yemin ederek görevine başladı

Bass, yemin ederek görevine başladı

John Bass, Dışişleri Bakanlığında yemin ederek görevine başladı.


ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine atanan John Bass, Dışişleri Bakanlığında yemin ederek görevine başladı.

ABD Büyükelçiliğinin sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabında, Bass'ın Dışişleri Bakanı John Kerry huzurunda yemin ederek görevine başladığı belirtildi.

Törende konuşan Kerry, Türkiye-ABD ilişkilerinin "ortak çıkarlar ve saygıya" dayandığını vurguladı.

Kerry, "John, ekibimin önemli üyelerinden biriydi. Şimdi de çok önemli bir göreve gidiyor" dedi.

Büyükelçi Bass da Türkçe "Uzun yıllardır çok iyi dostlarız" diyerek başladığı konuşmasında, "Türkiye ile ilişkilerimiz, dünyada kurduğumuz en sağlam dostluk ilişkilerinden biri" ifadesini kullandı.

ÖZEL ASİSTANLIKTAN BÜYÜKELÇİLİĞE

ABD Senatosu, 17 Eylül'de Başkanı Barack Obama'nın Ankara Büyükelçiliğine aday gösterdiği Bass'in atamasına onay vermişti. Genel Kurul'a katılan 98 üyenin tamamının oyunu alan Bass, ABD Dışişleri Bakanlığında Yönetici Sekreter ve Bakan Kerry'nin özel asistanı olarak görev yapıyordu.

Syracuse Üniversitesi'nden mezun olan Bass, 2004-2005 yıllarında da dönemin ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'nin Avrupa ve Avrasya konularında özel danışmanı olarak görev yapmıştı. Bass, 2005-2008 yıllarında Dışişleri Bakanlığı Operasyonlar Merkezi Direktörlüğü görevinde bulunmuştu. Merkez, Bass'ın direktör olduğu dönemde, Katrina kasırgası sonrasında uluslararası yardımların koordine edilmesi dahil, bakanlığın 25'i aşkın krize tepkisini idare etmişti. 2008-2009 yıllarında Bağdat İl İmar Timi'ne başkanlık eden Bass, 2009-2012 yıllarında ABD'nin Tiflis Büyükelçisi olarak görev yapmıştı.

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER