ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Kasım 2014 Salı 21:31

Ban Ki-mun, sinagog saldırısını kınadı

Ban Ki-mun, sinagog saldırısını kınadı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Kudüs'te sinagoga düzenlenen saldırıyı kınayarak taraflara provokatif söylemlerden uzak durma çağrısı yaptı.


BM Genel Sekreterlik Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, Filistinli gençlerle İsrail güvenlik güçleri arasındaki çatışmaların Kudüs ve Batı Şeria'da her gün tekrarlandığını kaydeden Ban, sivillere yönelik tüm saldırıları kınayarak, kurbanların ailelerine taziyelerini sundu.

Kudüs ve Batı Şeria'da dini mekanlara yapılan saldırıların bölgeyi aşan etkileri olacağı uyarısını yineleyen Ban, liderlerden gerginliği yumuşatacak açıklamalar yapmasını istedi.

Bu kapsamda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın açıklamalarını memnuniyetle karşıladığını ifade eden Ban, "Tüm taraflar, sadece aşırı unsurları cesaretlendirmeye yarayan provokatif söylemlerden uzak durmalı" dedi.

Ban, İsrail ve Filistin halkının uzun dönemde barışçıl bir şekilde yaşayabilmeleri için liderlerin zor kararlar alması gerektiğini de dile getirdi.

Kudüs'te sabah saatlerinde bir sinagoga düzenlenen saldırıda 4 İsrailli hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı. İsrail polisi, "Kudüs'ün Har Nof Mahallesi'ndeki sinagoga ellerinde bıçak ve baltalarla gelen 2 kişi, polisler tarafından öldürüldü. Saldırganlar Doğu Kudüslü" açıklamasında bulunmuştu.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER