ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Ekim 2014 Çarşamba 10:25

Bali'de "kötü ruhlar kovuldu"

Balide "kötü ruhlar kovuldu"

Elmas Savaşı Festivali'nde bu yıl da katılımcılar, birbirlerine attıkları sembolik elmaslarla "kötü ruhları kovdu" ve bölgelerine "huzur ve bereket getirdi".


Endonezya'nın Bali Adası'nda yüzyıllardır düzenlenen ve Hindular için büyük öneme sahip geleneksel Elmas Savaşı Festivali'nde bu yıl da katılımcılar, birbirlerine attıkları sembolik elmaslarla "kötü ruhları kovdu" ve bölgelerine "huzur ve bereket getirdi".

Festival için toplanan yüzlerce Hindu, tapınaklara giderek tanrılarına dua etti. Yöresel elbise giyen Hindular, meyvelerden ve pirinçten hazırladıkları özel yiyecekleri tapınaklarda dualar eşliğinde tanrılarına sundu, tapınak önünde de Bali Adası'na ait yöresel dans şöleni düzenlendi.

Kötü ruhları kovma anlamına gelen geleneksel Elmas Savaşı için kötü ve iyi ruhlar olmak üzere iki gruba ayrılan Hindular, birbirlerine attıkları sembolik elmaslarla ruhlar arasındaki savaşı canlandırdı. Kötü ve iyi ruhları canlandıranların üzerindeki savaş kostümleri ve yöresel kıyafetlere, Bali'deki turistler büyük ilgi gösterdi. Festival, herkesin birbirine sarılmasıyla sona erdi.

Festivali organize eden Agung Darmayasa, "Bu festival Hindular için çok önemli. Elmas Savaşı, 13. yüzyıldan beri atalarımız tarafından düzenleniyor. Biz de bu geleneği devam ettiriyoruz. Elmas Savaşı ile kötü ruhların yaşadığımız bölgeden uzaklaşacağına ve bölgemizde huzur ve bereketin hakim olacağına inanıyoruz" dedi.



 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER