ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Ekim 2014 Perşembe 12:48

Bakü’de Ermenek unutulmadı

Baküde Ermenek unutulmadı

Kutlamada, Karaman’ın Ermenek ilçesindeki kömür madeninde mahsur kalan 18 işçi de unutulmadı.


Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümü, Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği tarafından düzenlenen resepsiyonla kutlandı. 

Fairmont Hotel’de Büyükelçi İsmail Alper Coşkun’un ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Abid Şerifov, Çeşitli devletlerin temsilcileri, komutanlar, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

İki ülke milli marşlarının okunmasıyla başlayan resepsiyonda Büyükelçi Coşkun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm dış temsilciliklere gönderdiği kutlama mesajını okudu. Coşkun, Erdoğan’ın, “Azerbaycan’da bulunan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor; Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıl dönümünün ülkemiz, milletimiz, tüm dost ve kardeş ülkeler için hayırlar getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıl heyecanını bizlerle paylaşan dost ve kardeş ülkelerin temsilcilerine, onların nezdinde tüm dost ve kardeş halklara, temsilcilik çalışanlarımıza da bu anlamlı günümüzde barış ve dayanışma mesajlarımızı iletiyor, milletimizin en kalbi selamlarını gönderiyorum. Türkiye Cumhuriyeti, dünyada barışı, dayanışmayı, adalet ve refahı savunan; her ülkenin iç işlerine ve toprak bütünlüğüne saygı gösteren, uluslararası hukuku, evrensel insani değerleri, insan hak ve özgürlüklerini her şeyin üzerinde tutan bir dış politika anlayışına sahiptir. 91 yıl boyunca hassasiyetle muhafaza ettiğimiz ve savunduğumuz bu değerler, bugün ve bundan sonra da Türkiye dış politikasının sarsılmaz temel ilkeleri olacaktır. Türkiye, her meselede adaletin, hakkaniyetin ve barışın yanında yer almayı, mazlum ve mağdurlar için cesaretle hakkı savunmayı sürdürecektir. Türkiye, istikrarla büyüyen ekonomisi, standartları yükselen demokrasisi, kararlı Avrupa Birliği süreci, G20 üyeliği, uluslararası platformlardaki etkin tutumuyla bölgesel ve küresel barış için tecrübesini insanlık adına seferber etmekten de kaçınmayacaktır. Bu düşüncelerle Azerbaycan’da yaşayan tüm vatandaşlarımızın, tüm kardeşlerimizin, akrabalarımızın Cumhuriyet Bayramlarını tekrar tebrik ediyorum. Bu anlamlı günde, heyecanımıza ve coşkumuza ortak olan dost ve kardeş ülkelere, onların halklarına ve temsilcilerine, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyor; selam ve sevgilerimi yolluyorum” mesajını okudu.

Abid Şerifov yaptığı konuşmada, tüm Türk halkının bayramını hem Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, hem de kendi adına kutladı.

"DUA EDİYORUZ"

Resepsiyonda gazetecilere açıklamalarda bulunan Büyükelçi Alper Coşkun ise, Ermenek’teki madenciler için dua ettiklerini belirterek, ”Bu önemli gün biliyorsunuz çeşitli etkinliklerle anılıyor. Bizler açısından bunun Azerbaycan’da gerçekleştiriliyor olması tabii fevkalade anlamlı. Kuruluş yıllarında Türkiye’nin yanında Azerbaycan halkı olmuştur. Bizim kader birliğimiz o günlerde bu günlere gelmiştir ve yine ilelebet devam edecektir. Dünkü kazada toprak altında mahsur kalan işçilerimize de dua ediyoruz, onların ailelerine dua ediyoruz ev inşallah en kısa zamanda kurtarılmaları için Allah’a dua ediyoruz” ifadelerinin kullandı.













KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER