ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 22:13

Bakan Merdanov İNEPO'ya katılan öğrencileri kabul etti

Bakan Merdanov İNEPOya katılan öğrencileri kabul etti


Azerbaycan Milli Eğitim Bakanı Mısır Merdanov, başkent Bakü'de gerçekleştirilecek İNEPO Avrasya Çevre Proje Olimpiyatları’na katılmak üzere gelen yabancı öğrencileri kabul etti.

Kabulde konuşan Merdanov, bu yıl 7'cisi düzenlenen olimpiyatlara katılan öğrencilere başarılar diledi. Olimpiyatların ülkesinde yapılmasından memnuniyetini bildiren Merdanov '' Amacımız sadece ekolojik problemleri gündeme getirmek değil aynı zamanda değişik ülke öğrencileri ile dostluklar kurdurmaktır''dedi.

Öğrenciler yanlarında getirdikleri ülkelerine özgü hediyeleri Bakan’a sundu. Bakan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra öğrenciler Azerbaycan'ın Merhum lideri Haydar Aliyev'in Fahri Hıyabanda bulunan mezarını da ziyaret ederek çelenk bıraktı. Çağ Öğretim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Dr Enver Özeren, her yıl yapılan olimpiyatlarda Aliyev'in mezarını öğrencilerle beraber ziyaret ettiklerini söyledi. Özeren, 7 yıl önce 17 ülkeyle başladıkları olimpiyatlara bu yıl 45 ülkenin katıldığını bildirdi.

Olimpiyatların ilk başladığı günden itibaren ana sponsor olarak destekleyen Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi’ni (SOCAR) de ziyaret eden öğrenciler, şirket hakkında bilgi aldı. SOCAR Başkan Yardımcısı Refika Hüseyinzade’nin ilgisi öğrencileri memnun etti. Hüseyinzade şirket olarak çevrenin korunması adına yapılan her türlü organizasyonu takdir ettiklerini ve önemsediklerini bildirdi.

Görüşmeye Somalili öğrenci Ahmad Abdurreşid'in Azerice ''Aziz dostum''adlı şarkıyı seslendirmesi damga vurdu. Abdurreşid'in söz konusu şarkıyı ustalıkla seslendirmesi salondakilerden büyük alkış aldı.
Öğrencilerin SOCAR'ı ziyaretleri karşılıklı hediyeleşme ve hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Azerbaycan'da bu yıl 7'cisi 6-7 Nisan günleri arasında düzenlenecek olan İNEPO Avrasya Çevre Proje Olimpiyatları’na, 45 ülkeden 500 öğrenci 130 projeyle katılıyor.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER