ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 13:58

Bakan: Kamuda işten çıkarılmalar yaşanmayacak


Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Troyka ile 2018 yılına kadar üzerinde anlaşmaya varılanların tümüne uyulması durumunda yeni önlemlerin gündeme gelmeyeceği ve kamuda işten çıkarmaların yaşanmayacağı konusunda güvence verdi.

Güney Kıbrıs'ta katıldığı bir televizyon programında konuşan Kasulidis, hükümetin önerisiyle çalışma alanlarının kurtarılması amacıyla maaşlardan ek kesintiye gidileceğini söyledi.

Rum Dışişleri Bakanı, memurların yüzde 1,5 oranında bir katkıyla Genel Sağlık Planı uygulamaya girinceye dek ücretsiz tedavi almaya devam edeceklerini kaydetti.

Eurogrup çalışma grubunun yapacağı toplantıda Troyka’nın raporuna onay vereceği umudunu ifade eden Kasulidis, Güney Kıbrıs memorandumunu onaylamalarında herhangi bir sorunla karşılaşılmasının beklemediğini belirtti.

Kasulidis bu arada çalışma arkadaşlarıyla sadece Kıbrıs sorununda değil ama aynı zamanda ekonomi konularında da müttefikler bulmak için her yönde bir faaliyet içinde olduklarını duyurdu.

Pazartesi günü Rum Enerji Bakanı ile İsrail’e gerçekleştireceği görüşmede konuların tümünün masaya yatırılacağını aktaran Kasulidis, doğalgaz konusunda işbirliği için anlaşmanın hızlandırılmasının yollarını arayacaklarını belirtti. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER