ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Ekim 2012 Pazartesi 15:00

Azerbaycan’da Cumhuriyet coşkusu

Azerbaycanda Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyetin ilanının 89’uncu yıldönümü, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki Türk Şehitliği’nde yapılan törenle kutlandı.


Cumhuriyetin ilanının 89’uncu yıldönümü, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki Türk Şehitliği’nde yapılan törenle kutlandı. Bakü’deki bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ve iş adamların katıldığı tören, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun’un şehitlik abidesine çelenk koymasıyla başladı. Etkinlik kapsamında saygı duruşu yapıldı ve iki ülke milli marşları okundu.

Alper Coşkun şehitlik özel defterine,‘’Cumhuriyetin ilanının 89 yıldönümü vesilesiyle manevi huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz. Sizler cumhuriyetimizin ilanından da önce Anadolu’nun en zor günlerinde Azerbaycanlı kardeşlerimizin bağımsızlıkları uğrunda bu topraklarda eşsiz fedakarlıklar yaparak makamların en yücesine eriştiniz. 1917 ve 1918 yıllarında yazdığınız destan bugün ilişkilerimizin temelini oluşturan ‘bir millet iki devlet ‘anlayışının en somut göstergesidir,sayenizde Azerbaycan ve Türkiye’nin kardeşlik bağları sarsılmaz bir temel zerine oturmuştur ’’cümlelerini yazdı.
Daha sonra şehitlikte bulunan temsili şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı.

Basına açıklamalarda bulunan Büyükelçi, 29 Ekim’in sadece Türkiye’nin değil aynı zamanda Türk dünyası ve Azerbaycan’ın da bayramı olduğunu söyledi. İki ülke arasındaki ilişkilere de değinen Coşkun, ilişkilerin iki kardeşin arasında olması gerektiği gibi mükemmel bir seviyede olduğunu söyledi. Coşkun ‘’Bizim bundan sonraki vazifemiz Atatürk ve Haydar Aliyev’in çizdikleri vizyon doğrultusunda, bu kardeşliği çok somut temellere oturtmak, işbirliği alanlarımızı geliştirmek ve hem Azerbaycan hem de Türkiye’nin geleceğini daha müreffeh, daha huzurlu ve başarılı bir zemine oturtmaktır.’’dedi.

Türk şehitliği ile yan yana olan Azerbaycan şehitliğini de ziyaret eden Alper Coşkun ve beraberindekiler, 20 Ocak şehitlerinin mezarlarına karanfil ve şehitlik abidesine çelenk koydular. Şehitlik abidesi karşısında yapılan saygı duruşuyla tören sona erdi.

Azerbaycan’da cumhuriyet bayramı kutlamaları yapılacak çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam edilecek. Cumhuriyet bayramı resepsiyonu Çarşamba günü Gülistan Sarayı’nda verilecek.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER