ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Kasım 2016 Çarşamba 09:43

Avusturya'da "İsrail" protestosu

Avusturyada "İsrail" protestosu

Viyana Üniversitesi önünde toplanan sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, İsrail'in Filistin'deki işgalini protesto ederek, Filistin halkına destek mesajları verdi


Avusturya'nın başkenti Viyana'da, İsrail'in Filistin'deki işgali protesto edildi.

Bazı sivil toplum kuruluşları tarafından "Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü" dolayısıyla Viyana Üniversitesi önünde eylem gerçekleştirildi.

Eylemde, İsrail'in Filistin'deki işgalini simgeleyen tel örgüden kafes oluşturuldu. Filistin'i açık cezaevine benzeten göstericiler, kafesin girişine "Filistin'e hoş geldiniz" yazan pankart açtı.

Filistin bayrakları taşıyan eylemciler, "Filistin'e özgürlük", "Kuşatmaya hayır, İsrail apartheid rejimidir" ve "Gazze'ye özgürlük, Gazze'yi yaşat" sloganları attı.

İslam ve Filistin karşıtı sunumlara imkan sağladığı için Viyana Üniversitesi önünde gerçekleştirildiği belirtilen eylemde, İsrail'in bugün ve geçmişte yaptıklarına ilişkin eleştirel yaklaşımlara izin verilmediği kaydedildi.

Grup adına yapılan açıklamada, 29 Kasım 1947'de Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda Filistin'in bölünme kararı ile Filistin halkının dramının başladığı vurgulandı.

İsrail işgalinin son verilmesi ve Filistin devletinin tanınması çağrısı yapılan açıklamada, "69 yıldır Filistinliler etnik temizliğe, katliamlara, kuşatmalara maruz kalmış ve bugün dahi mülteci olarak yaşamaya mecbur bırakılmışlardır. Bugün Filistinliler yok sayılmakta, varlıkları inkar edilmekte, sığınmacı konumuna itilmekte ya da 'İsrail Arapları' olarak tanınmaktadırlar." ifadeleri kullanıldı.

Grup, yaklaşık bir saat süren eylemin ardından dağıldı.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER