ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Ekim 2014 Perşembe 11:25

Avustralya da vurdu

Avustralya da vurdu

Avustralya'ya ait savaş uçağı ilk kez IŞİD hedeflerini vurdu.


ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Irak'ta devam eden hava operasyonlarında Avustralya'ya ait bir savaş uçağı ilk kez IŞİD hedeflerini vurdu.

Avustralya Savunma Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, hava kuvvetlerine ait Süper Hornet savaş uçağının dün gece hava operasyonuna katıldığı ve Irak’taki IŞİD militanlarına ait hedeflere iki adet bomba bıraktığı belirtildi. 

Savuma kuvvetleri yetkilileri, hafta başından beri Irak üzerinde uçuşlar gerçekleştiren ancak silah kullanmayan Avustralya savaş uçaklarının, saldırıdan sonra Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki üsse güvenli bir şekilde geri döndüğünü duyurdu.

Suriye'deki operasyonlara katılmıyor

Irak’ta operasyona katılan Avustralya, Suriye’de yasal ve demokratik durumun farklı olduğu gerekçesiyle bu ülkedeki hava operasyonlarına katılmıyor.

Bu arada, Avustralya askerlerinin kara harekatına katılma niyeti olmadığı yönünde açıklamalar yapan Avustralya Başbakanı Tony Abbott, bu sefer "Nasıl gideceğine bakalım" diyerek bu konuda açık kapı bıraktı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde 200 özel askeri personelin Irak askerlerine yardım etmek için hazır beklediğini söyleyen Abbott, hava operasyonları tamamlandıktan sonra kara harekatı için durum değerlendirmesi yapılacağını belirterek "Bu misyonu tamamen uygulayalım, nasıl gideceğine bakalım" dedi.

Avustralya'nın Birleşik Arap Emirlikleri'nde 600 askeri, sekiz Süper Hornet savaş uçağı, bir erken uyarı uçağı ve bir havada yakıt ikmal uçağı bulunuyor.

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER