ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Eylül 2017 Salı 09:33

Atlantik'teki yeni kasırga Karayipler'i vuruyor

Atlantikteki yeni kasırga Karayipleri vuruyor

Karayip Adaları'nı etkisi altına alan Maria Kasırgası'nın seviyesi beşinci kategoriye çıkarıldı. ABD Ulusal Kasırga Merkezi yeni kasırganın Irma'da olduğu gibi Florida'ya doğru bir güzergah izleyebileceği uyarısında bulundu.


Atlantik Okyanusu'nda, Irma Kasırgası'nın ardından Karayip Adaları'nı vurmaya başlayan Maria Kasırgası'nın derecesi "beşinci kategori" seviyesine yükseltildi.

Irma Kasırgası'nın yaralarını sarmaya çalışan Karayip Adaları'nda aradan çok bir zaman geçmeden yeni kasırga Maria endişesi başladı.

Maria Kasırgası, Porto Riko ve ABD'nin Virgin Adaları'na dayandı. Meteoroloji uzmanları ise kasırganın zararı aylarca onarılamayacak derecede yıkıcı olabileceği uyarısında bulundu.

Porto Riko Valisi Ricardo Rossello, Maria Kasırgası'nın Irma'dan daha etkili olabileceği, daha fazla rüzgar ve yağışa yol açabileceğini kaydetti.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi (NHC), yeni kasırganın şiddetini en güçlü düzey olan beşinci kategoriye yükseltti.

- Florida kıyılarına doğru ilerleyebilir

Maria Kasırgası'nın saatte 260 kilometrelik rüzgar ile Karayipler'deki Dominika Adaları'nı vurduğunu açıklayan NHC, yeni kasırganın birçok Karayip adasında etkili olduktan sonra ABD'nin güneydoğusunda, özellikle Florida'da hayatı tehdit eden Irma Kasırgası'na benzer bir güzergah izleyebileceğini duyurdu.

Kasırga 72 bin kişinin yaşadığı Dominika'da şimdiden şiddetli rüzgar ve sele neden oldu. Dominika Başbakanı Roosevelt Skerrit, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, evini su bastığını ve çatısının uçtuğunu bildirdi. Skerrit, "kasırganın merhameti" ile sağ kaldığını ve daha sonra kurtarıldığını belirtti.

Aynı güzergahla önce Karayip Adaları'nda birçok kişinin hayatını kaybetmesine yol açan Irma Kasırgası, ABD'nin Florida, Georgia, Alabama, Kuzey ve Güney Carolina bölgelerini de etkilemiş, yaklaşık 7 milyon kişinin tahliye edilmesine neden olmuştu.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER