ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Temmuz 2014 Pazartesi 19:57

Atina'da bayram buruk başladı

Atinada bayram buruk başladı

Yunanistan'ın başkenti Atina’da yaşayan on binlerce Müslüman, Gazze’de yaşanan trajedi sebebiyle Ramazan Bayramı'na buruk başladı.


Başkent Atina’da ikamet eden farklı ülkelerden binlerce Müslüman, bayram namazını şehir genelinde açtıkları 120 civarındaki mescit ile Pire’deki spor salonunda eda etti. Atina’da cami olmaması sebebiyle hükümetin tahsis ettiği Pire’deki kapalı spor salonuna eski yıllara göre rağbetin az olması dikkat çekti. Atina’daki Müslümanlar, Gazze’deki savaş sebebiyle spor salonu yerine, kendi açtıkları mescitlerde bayram namazı kılmayı tercih etti.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Faslı Muhammed, "Bazı arkadaşlarımı bir seneden beri görmemiştim. Uzak mesafelerde kalıyoruz. Bayram vesilesi ile bir araya geldik. Hem namazımızı kıldık hem de dertleştik." şeklinde konuştu.

Atina’da bin 800 metrekarelik kapalı alanı ile en büyük mescit olma özelliğini taşıyan Yunan-Arap Kültür ve Eğitim Merkezi’ne sabahın erken saatlerinde akın eden yüzlerce Müslüman, tekbir okudu, namaz kıldı ve hutbeyi dinledi. Namazın ardından Müslümanlar, Gazze’deki kardeşleri için dua etti. Kadın ve çocukların da eşlik ettiği namazın ardından Atina'da yaşayan göçmen Müslümanlar, hep birlikte bayramlaştı.










KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER