ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Kasım 2014 Pazar 12:05

Aşırı çiftleşme öldürdü

Aşırı çiftleşme öldürdü

Tarring mahallesi sakinleri, Cumartesi günü, deniz kıyısına yakın bir sokakta, yunus benzeri balığın leşiyle karşılaştı.



İngiltere’de, öldükten sonra kıyıya vuran yunus benzeri domuzbalığının ölüm nedeninin, aşırı çiftleşmeden kaynaklı hipotermi (vücut sıcaklığı düşmesi), enerjisizlik ve aşırı açlık olduğu tespit edildi.

İngiltere’nin West Sussex kontluğunun Worthing ilçesinde bulunan Tarring mahallesi sakinleri, Cumartesi günü, deniz kıyısına yakın bir sokakta, yunus benzeri balığın leşiyle karşılaştı.

Daha sonradan domuzbalığı olduğu saptanan balığın leşi, bir grup tarafından sahilde bulunmuş ve ara sokağa çekilmiş.

Olayın daha ilginç ayrıntıları ise, Karaya Vuran Deniz Memelilerini İnceleme Programı (The Cetacean Strandings Investigation Programme - CSIP) yetkililerinin, ihbar üzerine olay yerine gelip bir araştırma yapmalarından sonra anlaşıldı.

İnceleme sonucunda, balığın ölüm nedeninin, aşırı çiftleşmeden kaynaklı hipotermi (vücut sıcaklığı düşmesi), enerjisizlik ve aşırı açlık olduğu tespit edildi.

SON ENERJİSİNİ ÇİFTLEŞMEYE HARCAMIŞ

Yetkililerin belirttiğine göre, yaşlı olduğu belirlenen balık, bulunmasından 1-2 gün önce telef olmuş ve son enerjisini de sadece çiftleşmeye harcamış.

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER