ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Şubat 2013 Perşembe 08:03

Arınç'tan Muhteşem Yüzyıl'a övgü

Arınçtan Muhteşem Yüzyıla övgü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan eleştirdiği Muhteşem Yüzyıl dizisine, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan övgü geldi.


Zenica Üniversitesinde öğrencilerle biraraya gelen Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkçe öğrenen Bosnalı öğrencilerin önemli yerlere gelebileceğini söyledi.

Bosna Hersek'ten geçerken yol kenarındaki duyurumluklarda (billboard) Türk dizilerinin reklamlarını gördüğünü belirten Arınç, ülkede ''Muhteşem Yüzyıl'' dizisinin izlendiğini gördüğünü aktardı.

Arınç, ''Yollardaki billboardlarda gördüm. 'Muhteşem Süleyman'ı da izlediğinizi anladım. Çok güzel dizilerimiz var. Dizilerin arka arkası kesilmeyecek inşallah'' diye konuştu.

Türkçe'yi bugün dünyada 400 milyonun üzerinde insanın konuştuğunu ifade eden Bülent Arınç, Zenica'da Türkoloji Bölümü'nün bulunmasının önemini vurguladı.

Arınç, ''Türk okulları dünyanın 135 ülkesinde eğitim faaliyeti gösteriyor. Onlar Türkçe eğitim verdikleri için bizim o ülkelerle olan ilişkilerde çok önemli gelişme sağlandı. Bu topraklara Türkçe yabancı değil, bugün Sayın Rektör'le yemek esnasında Boşnakça ve Türkçe'de bir olan kelimeleri saymaya başladık. Onların tahminlerine göre bu sayı yaklaşık 2 bin kelimedir'' diye konuştu.

Türkçe'nin rahat öğrenilen, güzel okunabilen ve kulağa hoş gelen bir dil olduğunu ifade eden Arınç, ''Bir su şırıltısı gibi, bir bülbülün konuşması gibi. Biz Türkçemizi zenginleştirmek istiyoruz çünkü Türkçe bugün sadece ülkemizde konuşulan bir dil değil, bütün dünyanın öğrenmek istediği bir dildir'' değerlendirmesinde bulundu.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER