ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Haziran 2013 Cumartesi 09:50

Amsterdam dünyanın en iyi bisiklet şehri

Amsterdam dünyanın en iyi bisiklet şehri


Hollanda'nın başkenti Amsterdam; bisiklet yolları, güvenlik ve bisiklet kültürü açısından en iyi şehir seçildi.

Danimarka'daki bir danışmanlık şirketinin dünya çapında 80 ülke başkentlerini inceleyerek yaptığı araştırmada Amsterdam "dünyanın en iyi bisiklet şehri" seçildi. Rahat, hoş ve geniş bisiklet yollarına sahip Amsterdam, "bisiklet cenneti" olarak nitelendirildi.

Amsterdam'da en yaygın ve en ucuz ulaşım aracı bisikletler. 750 bin insanın yaşadığı bu şehirde neredeyse herkesin en az bir bisikleti var. Geçtiğimiz asrın son çeyreğinde bisiklet yollarını ikiye katlayan Hollanda, sadece bisikletlilerin kullanacağı yolları da son 10 senede tahsis etti.

Hollanda'da son yıllarda Türkler de bisiklet sektöründe aktif olmaya başladı. ADO BİKE işletmecisi Yusuf Karaduman 16 milyon insanın yaşadığı Hollanda'da 19 milyon bisikletin bulunduğunu; her yıl 1,5 milyon bisikletin satıldığını söyledi.

Karaduman, "Hollanda'ya bisikletin katkısı 4 ila 5 milyar Euro arasında. Hollanda bisiklet yol güvenliği ve trafik güvenliği açısından bir numara. Bisiklet yollarında bunu görmek mümkün. Bisikletlinin neredeyse yayalar kadar önceliği var. Bu açıdan Hollanda'nın Başkenti Amsterdam'ın dünya şehirleri arasında birinci olması sürpriz olmadı." dedi.

Yusuf Karaduman, ülke genelinde 30 şubesi bulunan ADO BİKE firmasının her şubesinin ortalama 1 milyon Euro ciro ile ülkeye ciddi katkı yaptıklarını söyledi. Karaduman "Bisikletlerin hemen hemen tamamını Türkiye'den getiriyoruz. Bisiklet ülkesi Hollanda'ya Türk bisikletleri satıyoruz." dedi. Fiyatları 200 ile 10 bin Euro arasında değişen bisikletleri satışa sunduklarını ifade eden Karaduman, Türklerin de kaliteli bisiklet üretebileceğini gösterdiklerini kaydetti.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER