ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Kasım 2014 Pazartesi 11:48

Almanya'dan vize desteği istedi

Almanyadan vize desteği istedi

Almanya başkenti Berlin'de bulunan Kosova Dışileri Bakanı Enver Hocay, Berlin duvarının yıkılmasının 25'inci yıldönümü kutlamlarına katıldı.


Almanya başkenti Berlin'de bulunan Kosova Dışileri Bakanı Enver Hocay, Berlin duvarının yıkılmasının 25'inci yıldönümü kutlamlarına katıldı. Bakan Hocay daha sonra Almanya Parlamentosundaki en büyük üç parti DUCSU, SPD ve Yeşiler milletvekileriyle ayrı ayrı görüşmede bulundu ve vize muhafiyeti konusunda desteklerini aldı.

Hocay, ilk önce Almanya'nın AB'den Sorumlu Parlamento Komisyonu Başkanı Gunther Krichbaum ile görüştü ve bu sırada Kosova'daki gelişmelerle ilgili bilgi sundu. Hocay aynı zamanda, vize muhafiyeti için Almanya'nın desteğini istedi. Gunther Krichbaum ise bu konuyu Almanya adına AB Parlamentosunda gündeme getirceğine dair söz verdi. Bakan Hocay, Almanya Parlamentosu Dışilişkiler Komisyonu Başkanı Roderich Kiesewetter, SPD milletvekili Gernot Erler ve Yeşiler Partisi milletvekili Marieluise Beck ile de bir araya geldi.

Görüşmelerin ardında kısa açıklamada bulunan Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hocay, Kosova - Sırbistan görüşmelerinin barış anlaşmasıyla sonuçlanacağını yeniledim ve Kosova'ya vize uygulanmasının kaldırılması konusunda Almanya'nın desteğini istedim dedi.


KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER