ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Eylül 2014 Salı 20:32

Almanya’daki istihbarat skandalında yeni iddialar

Almanyadaki istihbarat skandalında yeni iddialar

Yıllarca Türkiye’yi dinlediği ortaya çıkan Alman Federal Haber Alma Servisi’nin (BND) ABD’ye belge aktardığı gerekçesiyle tutuklanan, “Marcus R.” adıyla anılan ajanı hakkında yeni iddialar ortaya atıldı.


 


'Mitteldeutsche Zeitung' gazetesi, Parlamento Kontrol Komisyonu üyelerine dayandırdığı haberinde, iki ay kadar önce tutuklanan çifte ajan hakkında yeni iddialar ortaya attı. Deutsche Welle Türkçe servisince yansıtılan habere göre, “Markus R.” BND Başkanı Gerhard Schindler ve yardımcısının diğer ülkelerin istihbarat örgütleri yöneticileriyle yaptığı görüşmelerin protokolünü ABD’ye iletti.

Dünya genelinde BND tarafından kullanılan konutların adresleri ve burada faaliyet gösteren ajanların isimlerini içeren listenin de ABD’ye ulaştırıldığı belirtilen haberde “ABD, çifte ajan aracılığıyla ayrıca Alman istihbaratının hangi ülkeleri ne amaçla dinlediğini de öğrendi.” deniliyor.

Bu arada toplam 218 gizli belgeyi ABD istihbaratına ulaştırdığı belirlenen BND ajanının, bunun karşılığında kendisine 25 bin Euro ödeme yapıldığını itiraf ettiğine de dikkat çekiliyor. Alman medyası, “BND’nin uzun yıllardır Türkiye ve Arnavutluk’u dinlediği ortaya çıkmıştı.” da diyor.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER