ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2013 Çarşamba 17:24

Almanya'da çeşitlilik anlaşmazı imzalandı


Göç alarak çokkültürlü bir toplum haline gelen Almanya’da resmi kurumlar da toplumun bu yapısını bünyelerine yansıtmak için çalışmalar yürütüyor. Bu bağlamda Federal Adalaet Bakanı Sabine Leutheusser-Schnarrenberger (FDP), bakanlığı adına Çeşitlilik Antlaşması'na (Charta der Vielfalt) imza attı. Böylece Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı olmak üzere toplam dört Federal Bakanlık bu anlaşmaya imza atarak çalışanlarına önyargıdan uzak ve herkese değer veren bir çalışma ortamı oluşturma görevi vermiş oldu. Antlaşmaya imza atan kurum ve kuruluşlar, herkese eşit davranmayı ve bu konuda çalışanlarını bilinçlendirmeyi hedefliyor.

Bu güne kadar Çeşitlilik Yönetimi Ağına 260’ı kamu sektörü olmak üzere toplam bin 600 şirket ve kurumun dahil oldu. 5,7 milyon çalışanı bulunan kamu daireleri, Almanya’nın en büyük işvereni konumunda. Bu kurumların çoğunun Çeşitlilik Antlaşması Derneği tarafından ilki düzenlenen 1. Alman Çeşitlilik Gününe katılıp 360 farklı proje başlattığı ve 3 Haziran 2014 tarihinde 2.si düzenlenecek etkinliğe de katılacakları belirtildi.

ÇEŞİTLİLİK EKONOMİK BİR GÜÇTÜR

Konu hakkında açıklamada bulunan Federal Adalet Bakanı Leutheusser-Schnarrenberger, “Çeşitlilik sadece kulağa hoş gelen bir terim değil, aynı zamanda önemli bir ekonomik güçtür. Unutmamalıyız ki, toplumun (farklı kültürlere) açık olması, toleranslı ve özgürlükçü olması yetenekli insanların bu toplumu seçmesi için önemli faktörlerdendir.’’ şeklinde konuştu. Başkent Berlin’de çok sayıda yetenekli (göçmen) insanların günlük hayatı çeşitlendirdiğini ifade eden bakan, Çeşitlilik Antlaşması gibi çalışmaların işyerlerinde ayrımcılığın önüne geçmek için önemli bir fırsat olduğunu kaydetti.

ANTLAŞMAYA KAMU DAİRELERİNİN KATILIMI ÖNEMLİ

Çeşitlilik Antlaşması Derneğini temsil eden Federal Uyum Yetkilisi Maria Böhmer ise kamu dairelerinin bu antlaşmaya dahil olarak çok sayıda göçmen vatandaşın topluma uyumuna katkı sağlamasının önemine vurgu yaptı. Çeşitliliğin sadece ekonomi için değil, kamu hizmetleri için de önemli bir güç olduğunun altını çizen Böhmer, Federal Adalet Bakanlığını da projeye kazanarak önemli ve güçlü bir partner kazandıklarını söyledi. “Ülkemizin birlikteliğini sağlamak için göçmen vatandaşlarımızın Adalet Bakanlığı ve yerel adalet makamlarında görev alması önemlidir. Çeşitlilik Antlaşmasının başarısı, göçmenlerin toplumumuz tarafından zenginlik olarak algılanması adına toplumsal değişim önemlidir.’’ diyen siyasi, hüsnü kabul kültürü için ekonomi, siyaset, yerel yönetimler ve topluma büyük görev düştüğünü ifade etti.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER