ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Ekim 2016 Perşembe 14:54

Almanya'da akciğer kanserinden ölümlerde artış

Almanyada akciğer kanserinden ölümlerde artış

Federal İstatistik Dairesi Başkanı Sarreither: "Almanya'da akciğer kanserinden ölenlerin sayısında artış söz konusu"


Almanya'da akciğer kanserinden ölümlerin arttığı bildirildi.

Federal İstatistik Dairesi Başkanı (Destatis) Dieter Sarreither, Berlin'de düzenlediği basın toplantısında, ''Almanya'da akciğer kanserinden ölen insanların sayısında artış söz konusu. Bunun yanında ülkedeki en büyük sağlık sorunlarından birisi de obezite.'' dedi.

Almanya'da 2014 yılında yaklaşık 29 bin 500 erkeğin akciğer kanserinden öldüğünü ifade eden Sarreither, bunun, ülkede hayatını kaybeden tüm erkekler arasında ikinci ölüm sebebi olduğunu kaydetti.

Akciğer kanserinin aynı dönemde yaklaşık 15 bin 500 kadının da ölümüne neden olduğunu belirten Sarreither, akciğer kanserinden ölen kadınların oranının son 10 yılda yüzde 41 arttığını, bunun başlıca sebebinin de sigara olduğunu söyledi.

Sarreither ayrıca Almanya'da yetişkinlerin yüzde 16'sının aşırı kilolu kategorisinde yer aldığı, erkeklerin oranının kadınlara göre biraz daha fazla olduğunu ifade ederek, bunun da genelde spor yapılmasına rağmen televizyon ve video seyredilme oranlarının artmasından kaynaklandığını vurguladı.

Almanya'daki tüketim alışkanlıkları hakkında da bilgi veren Sarreither, et tüketiminin son birkaç yıldır aynı seviyelerde kaldığını, sigara ve bira tüketiminin ise biraz gerilediğini dile getirdi.

Destatis Başkanı Sarreither, Alman halkının ortalama yaşam süresinin ise arttığını, 2013-2015 yıllarında hazırlanan istatistiklere göre, erkeklerin ortalama 78, kadınların da 83 yaşına kadar yaşadığını sözlerine ekledi.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER