ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Aralık 2014 Perşembe 13:34

Almanlar çıldırdı !

Almanlar çıldırdı !

Almanya, Hristiyan alemi için dini gün olarak önemli kabul edilen Noel ve Yılbaşı kutlamaları için 15 milyar lira ayırdı.


Almanya, Hristiyan alemi için dini gün olarak önemli kabul edilen Noel ve Yılbaşı kutlamaları için 15 milyar lira ayırdı. Ülkede Noel kutlamaları için 2 bin 500 pazar kuruldu.

Almanya’daki birçok bölgede kurulan Noel pazarlarında Almanlara özgü yiyecek ve içecekler satışa sunuldu. Almanya sokakları bu dönemde rengarenk ışıklarla aydınlanırken 5 haftalık Noel Haftasında her yıl 3 ile 5 milyar arasında ciro yapıldığı kaydedildi. Piyasa Araştırma Kuruluşu GfK tarafından yapılan araştırmada bir önceki yıla nazaran cirolarda 1,3 civarında bir düşüş beklendiği ifade edildi. Yetkililer buna rağmen Noel ve yılbaşı için 15 milyarlık ciro beklediklerini kaydetti.

Piyasa araştırma kuruluşu GfK’nın Noel ve yılbaşı için 4 bin 300 kişi ile yaptığı araştırmada, her on Almandan dokuzunun da Noel için hediye almak istedikleri belirtildi. Ankete katılan yaşları 14-75 arasında değişen Almanların, hediye için ortalama 285 Euro ayırdıkları kaydedildi. Alman Kalkınma Bankası’ndan (KfW) yapılan açıklamada ise, Noel ve yılbaşının esnaf için önemli olduğu ve bu dönemde ticarette artış beklendiği belirtilerek, 2014 yılında olumlu gelişmelerin yaşandığı kaydedildi.







KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER