ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Kasım 2014 Pazar 16:40

Alman milletvekillerinden Suriyelilere ziyaret

Alman milletvekillerinden Suriyelilere ziyaret

Alman milletvekillerinden oluşan heyet, Nizip ilçesindeki Suriyeli sığınmacıların barındığı konteyner kenti ziyaret etti.


Alman milletvekillerinden oluşan heyet, Nizip ilçesindeki Suriyeli sığınmacıların barındığı konteyner kenti ziyaret etti.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) organizasyonuyla yaklaşık 5 bin Suriyelinin barındığı konteyner kente gelen ve aralarında eski Almanya Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Almanya Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesi Oliver Wittke'nin de bulunduğu heyet, Dışişleri Bakanlığının Kamplardan Sorumlu Temsilcisi Suphi Atan tarafından karşılandı.

Konteyner kentteki idari binada Gaziantep AFAD Müdürü Sinan Atakan tarafından verilen birfinge katılan heyettekiler, daha sonra okulu ziyaret ederek, sosyal tesisleri ve marketi gezdi. Milletvekilleri daha sonra Suriyeli ailelerle kaldıkları konteynerlerde görüşerek, bir süre sohbet etti.

 "Ülkemizi Almanya'da övgüyle savunacaklardır"

UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, buradaki gelişmeleri Almanya'da olmalarına rağmen yakından takip ettiklerini söyledi.

Türkiye Devletinin, Suriyelileri rahat şekilde barındırdıklarından emin olduklarını ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

''Almanya'dan beraber geldiğimiz milletvekilleri de Türkiye'nin kabul ettiği milyonlarca Suriyeliye nasıl davrandığını ve onlara yönelik neler yaptıklarını görsün istedik. Heyettekiler, Suriyelilere nasıl hizmet edildiğini görerek duygulu anlar yaşadılar. Türkiye yaklaşık 4 yılda 1 milyon 600 bin Suriyeliyi kabul ederken, üzülerek söyleyeyim ki kıta Avrupa'sında 4 yılda 120 bin mülteciyi ancak kabul edebildiler. Hatta 7-8 bin mülteciyi bile söz konusu ederek, 'onları nereye nasıl yerleştireceğiz' gibi tartışmalar dahi çıktı. İşte bu gibi tartışmaların yaşandığı yerden gelen bu milletvekillerimiz, bugün burada gördükleri çalışmalar sayesinde hem kendilerini motive edecek, hem de ülkemizi Almanya'da övgüyle savunacaklardır.''

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER