ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Kasım 2013 Pazartesi 23:03

Alkol yasağına halktan büyük destek

Alkol yasağına halktan büyük destek

Amsterdam’ın bazı bölgelerinde alkol kullanımına yasak getirilmesini halk memnuniyetle karşıladı.


Hollanda’nın başkenti Amsterdam’ın merkezindeki bazı bölgelerde kamuya açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirilmesi halk tarafından memnuniyetle karşılandı.

ALKOL YASAĞI UYGULAMASININ ARKASINDAYIZ

Amsterdam’da bulunun Türk Yaşlılar Danışma Merkezi Başkanı (TYDM) Mustafa Cezim, Amsterdam'da uygulamaya giren alkol yasağı ile şehirdeki kötü görüntülerin geride kalacağını söyledi. Cezim, "Amsterdam'da 780 bini aşkın insan yaşıyor. Ülkenin en büyük şehirlerinden bir tanesi. 45 bini aşkın Türk kökenli vatandaşımızın yaşadığı şehrin yüzde 65'i yabancılardan oluşuyor. Şehir aynı zamanda en fazla turist alıyor. Bu açıdan son zamanlarda alkol kullananlar sokak ortalarında halka ve gençlere kötü örnek oluyorlardı. Amsterdam Belediyesi'nin bira ve alkollü içecek ile sokakta dolaşanlara yönelik 90 Euro para cezası uygulamasına TYDM olarak tam destek veriyoruz. Çünkü her türlü kötülüğün başlangıcını alkol olarak görüyoruz. Amsterdam'da çok ailenin bu durumdan dolayı yuvalarının yıkıldığına şahit oluyoruz. Umarız bu caydırıcı ceza etkili olur. Asıl uygulama ise insanlara rehabilitasyon merkezlerinde alkol ve uyuşturucunun kötülüklerini anlatmak olmalı. Biz TDYM olarak elimizden geldiği kadarı ile Halk Sağlığı yetkilileri (GGD) ile birlikte alkol ve uyuşturucunun insan sağlığına zararları konularında uzman konuklar ile birlikte seminerler veriyoruz." şeklinde konuştu.

SON DERECE YERİNDE BİR UYGULAMA

Amsterdam İşçi Partisi Nieuw West Meclis Üyesi Orhan Kayar ise belediyenin uygulamasının son derece yerinde bir uygulama olduğunu söyledi. Kayar, "Halka verilen rahatsızlık nedeniyle caddelerde alkol içenlere yönelik uygulama şehir merkezinde daha çok geçerli olacak. Başta Dam Meydanı, Amsterdam Cental İstasyon, Waterloo Meydanı, Damrak ve Jordaan semtinde uygulanacak. Uygulama Mart 2014 tarihine kadar yürürlükte kalacak. Bu açıdan önemli bir uygulama. Meclis üyesi olarak bunun arkasındayız. Çünkü Amsterdam aynı zamanda bir tarihi ve kültür şehri. Hiç kimsenin bu şehrin huzurunu bozmaya hakkı ve hukuku yok. Ben şahsen bu uygulama ile hem de 90 Euro cezası ile alkol ve bira içenler sokakta dolaşamazlar diye düşünüyorum. Ceza etkili olacak, şehir bir yönü ile daha düzenli olacak." ifadelerini kullandı.














KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER