ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Nisan 2024 Çarşamba 15:24

Ağca'yla tarihe geçti

Ağcayla tarihe geçti

Hafızalara kazınan o beyaz araba üzerinden 31 yılı aşkın bir süre geçmişken ortaya çıktı.


Mehmet Ali Ağca'nın suikast girişimine maruz kaldığı sırada Papa 2. Jean Paul'un içinde bulunduğu beyaz araba, 31 yıl sonra ilk kez ortaya çıktı. Araba, yarından itibaren Vatikan Müzeleri'nde sergilenecek.

Aziz Peter Meydanı'nda (Piazza St. Pietro), yaklaşık 10 bin kişinin önünde gerçekleşen suikast girişimi, üzerinden 31 yılı aşkın bir süre geçmişken tekrar İtalya'nın gündemine geldi.

13 Mayıs 1981 tarihinde Mehmet Ali Ağca'nın kurşunlarına hedef olan 2. Jean Paul?un, bu sırada meydandaki kalabalığı selamladığı üstü açık beyaz araba, tekrar gün yüzüne çıktı. Tarihe geçen ve Papamobile olarak da bilinen FIAT marka araba, Vatikan Müzeleri'nin Carrozze (Araçlar) bölümünde sergilenmeye başlanıyor.

PAPA SEÇİLMESİNİN 34. YILDÖNÜMÜ

Arabanın Vatikan Müzesi'ne konmuş halinin ilk görüntüleri, İtalyan TGcom24 haber kanalının, "özel" logolu haberiyle ortaya çıktı. Arabanın müzede sergilenmeye başlayacağı 16 Ekim ise, 2. Jean Paul'un Papa seçilmesinin tam 34. yılına denk geliyor.

Vatikan Müzeleri yetkililerinden Sandro Barbagallo, "Bu araba, yeniden ayağa kalkabilmiş, yaralı Kilise'yi temsil ediyor. Sergilenmesinin amacı, turistler ve araştırmacıların, hayatın anlamı üzerine düşünmelerini sağlamak" diye konuştu.

AĞCA'YI AFFETMİŞTİ

Polonya kökenli Kardinal Karol Wojtyla, 2. Jean Paul adını alarak Papa seçilmesinden yaklaşık 2 buçuk yıl sonra suikast girişimine hedef oldu.

Mehmet Ali Ağca'nın Browning marka, 9 mm yarı otomatik tabancasından çıkan 3 kurşundan 2'si Papa'nın vücudunda son buldu. Elinden ve karnından yaralanan Papa, uzun süren bir ameliyatın ardından olaydan sağ kurtuldu ancak eski sağlığına hiçbir zaman kavuşamadı. Papa, vurulmasından 4 gün sonra Ağca'yı affettiğini açıkladı.
KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER