ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Mayıs 2014 Pazartesi 23:14

Ağaca bağlayıp tecavüz ettiler!

Ağaca bağlayıp tecavüz ettiler!

Nijerya’da Boko Haram örgütü tarafından kaçırılan 200’den fazla kız öğrenciden ikisi feci şekilde bulundu. Önce tecavüz edilen kızlar bir ağaca bağlanmış halde ölüme terk edildi.


Dünyanın dikkat kesildiği o kızlardan kötü haber geldi. Çalılık bir alanda ağaca bağlanmış halde bulunan kızların üstü başı kan ve yara bere içindeydi. İşkence yapıldığı anlaşılan kızlara tecavüz de edilmişti. İngiliz basınının önde gelen gazetelerinden Daily Mail'ın iddiasına göre okul üniformaları yırtılmış yüzünde ve vücudunda çizikler olan kızlar iplerle ağaca bağlanmıştı. O bilgilere göre daha önce örgütün elinde 2 yıl boyunca rehin tutulan 15 yaşındaki Baba Goni isimli bir genç, kızların bulunmasını sağladı. Kayıp 200 öğrenciyi arama çalışmalarına rehberlik eden cesur genç 2 kızın hayatını kurtardı. Ağaca bağlanmış halde sıcak havada ölüme terk edilen kızlar örgüt üyelerinin kendilerine tecavüz ettiğini doğruladı.

"Boko Haram kızların yarısını serbest bırakacak"

Öte yandan Boko Haram terör örgütünün elindeki rehinelerin yarısını serbest bırakmaya hazırlandığı iddia edildi. Örgüte yakın kaynakların Telegraph'a verdiği bilgiye göre, daha önce hapisteki üst düzey Boko Haram komutanlarının serbest bırakılmasını şart koşan örgüt, bu talebinden vazgeçti. İngiliz gazetesi, Nijerya hükümetiyle görüşmeleri sürdüren Boko Haram'ın, cezaevindeki diğer mahkumların salıverilmesi karşılığında, önümüzdeki günlerde kızların yarısına yakınını serbest bırakmaya hazırlandığını öne sürdü. Boko Haram tarafından Chibok'taki bir ortaokuldan 14 Nisan'da kaçırılan 276 kız öğrenciden 223'ü halen kayıp.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER