ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2013 Çarşamba 23:01

Afrika Birliği heyeti Mısır'da


Mısır'daki krize çözüm arayışları çerçevesinde başkent Kahire'yi son bir ay içerisinde ikinci kez ziyaret eden Afrika Birliği heyetinin, Savunma Bakanı General Abdulfettah es-Sisi'nin açıkladığı yol haritasına tam destek verdiği bildirildi.

Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi'nin heyeti kabulünün ardından yapılan yazılı açıklamada, Mısır'da cereyan eden olaylarla ilgili heyete bilgi verildiği ifade edildi.

Açıklamada, "Afrika Birliği heyeti, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevinden uzaklaştırıldığı ve anayasanın askıya alındığı yol haritasına tam destek verdiğini ve demokrasinin ikame edilmesi için Mısır halkının yanında yer aldığını ilan etmiştir" denildi.

Açıklamada ayrıca Fehmi'nin, Mısır hükümetinin, ülkede demokratik sistemin işlemesi için takip ettiği siyasi süreç hakkında heyeti bilgilendirdiği de kaydedildi.

Afrika Birliği heyeti 27 Temmuz-4 Ağustos tarihlerinde de Mısır'ı ziyaret etmişti. Heyet, bu ziyarette askeri darbeyle görevden alınan Muhammed Mursi ve Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki darbe karşıtlarının yanı sıra Arap Birliği Genel Sekreteri, Ezher Şeyhi Danışmanı ve birçok siyasi grup temsilcileri ile görüşmüştü.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER