ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Kasım 2014 Salı 18:02

Afgan polis adaylarına Türk usulü eğitim verilecek

Afgan polis adaylarına Türk usulü eğitim verilecek

Afganistan Ulusal polisinin eğitilmesi kapsamında yapılan anlaşma gereği 2. Dönem Afgan Bayan Polis Adayları Eğitime başladı.


Afganistan Ulusal polisinin eğitilmesi kapsamında yapılan anlaşma gereği 2. Dönem Afgan Bayan Polis Adayları Eğitime başladı. 191 Afgan bayan polis adayı alacakları 4 aylık zorlu eğitimin ardından ülkelerinin güvenliğinde rol alacak.



Tören 2 ülke milli marşlarının okunmasıyla başladı. 1. dönem mezunu Afgan bayan polislerin eğitimlerin yer aldığı slayt gösterisinin ardından konuşan Polis Okulu Müdürü Fehmi Bozdağ, polis okulu eğitimleri ile ilgili verdi. Törende Türkiye öncülüğünde NATO, ABD ve Japonya’nın finansman eğitici desteğinde bulunduğu proje kapsamında bugüne kadar bin 954 erkek ve 94 bayan olmak üzere 2 bin 48 Afgan polisinin eğitim gördüğünü söyledi.



Japonya JICA Türkiye Ofisi Proje Geliştirme Danışmanı Miyuki Konnai ve BM Kalkınma Programı Afganistan Kamu düzeni fonu Başkan Yardımcısı Helda Bulling’in konuşmalarının ardından söz alan Afgan İçişleri Bakanlığı İnsan Hakları İdaresi'nden Tuğgeneral Hekmat Shahi Rasooli, kadın polislerin eğitim almasının önemine işaret etti.

    Afganistan İçişleri Bakan Yardımcısı Ekramuddin Yawar, Polis Okulu yetkilileriyle yaptığı anlaşma gereği, ülkeleri için önemli olan bilgisayar, sürücülük ve idare eğitiminin müfredata ekleneceğini belirterek, önümüzdeki dönem 200 bayan polis yerine 400 polisin 6 ay eğitim göreceğini bu ziyaretlerinin tarihi bir nitelik taşıdığını ifade etti.



Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanı Mehmet Gündal ve Vali Alim Barut ise Afganistan Türkiye dostluğuna değinerek, Afgan polislerinin eğitimine katkıda bulunmanın önemi üzerinde durdu.

Konuşmaların ardından Afganistan İçişleri Bakan Yardımcısı Ekramuddin Yawar, Vali Alim Barut ve Polis Okulu Müdürü Fehmi Bozdağ ile Emniyet Müdürü Tugay Çalışkan’a polislerin eğitimine katkılarından dolayı şeref madalyası takdim ederken; Vali Alim Barut ise Bakan yardımcısına hediye sundu.

    Daha sonra ise Türk ve Afgan Polis Okulu eğiticilerine teşekkür sertifikası verildi. 191 Afgan kadın polis adayının 3 Kasım’da başlayan eğitimleri kapsamında 4 ay süresinde polisliğe uyum, Temel ve ileri düzey polislik eğitimi alacakları kaydedildi.


KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER