ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Kasım 2014 Pazar 16:15

Afgan ordusu her geçen gün güçleniyor

Afgan ordusu her geçen gün güçleniyor

Afganistan Genelkurmay Başkanı General Muhammed Kerimi, Afgan ordusunun her gün daha fazla güçlendiğini ve ülkeyi tek başına savunabilecek kapasitede olduğunu bildirdi.


Subayların mezuniyet töreninde konuşan General Kerimi, hükümet karşıtı güçlerinin Afgan ordusuyla çatışacak durumda olmadığını ve bundan dolayı intihar ve bombalı saldırılara odaklandığını söyledi.

Afgan ordusunun sayı açısından ülkenin güvenliği için yeterli olduğunu vurgulayan General Kerimi, "Afgan ordusunun en fazla kaybı, düşman tarafından yol kenarına yerleştirilen bombalardan kaynaklanıyor. Bu sorunun çözülmesi için çabalarımız devam ediyor. Bir yabancı firmayla görüşmelerimiz sürüyor. Yol kenarına yerleştirilen bombalara dayanıklı araçlar alacağız. Bu araçların sayısı tüm ordumuza yetecek kadar olacak" diye konuştu.

Afgan güvenlik güçlerinin, özellikle ordunun halkın güvenini kazandığını belirten Kerimi, iki yıldır silahlı gruplarla tek başına çatışan ordunun, şimdiye kadar hiçbir bölgede teslim olmadığını ifade etti.

- Uzman görüşü

Eski General Atikullah Amerhil ise hava kuvvetleri olmayan bir ordunun tek başına kendi ayakları üzerinde duramayacağını vurgulayarak Afgan güçlerinin hala ABD ve NATO desteğine ihtiyacı olduğunu savundu.

Amerhil, geçen yıllarda NATO'nun hava desteği ve diğer yardımlarına rağmen Afgan güçlerinin militanlarla mücadelede zorlandığını söyleyerek Afgan ordusunun uzun yıllar yardıma ihtiyaç duyacağını belirtti.

Afgan ordusu mensuplarının sayısı yaklaşık 200 bin kişiye ulaştı.



 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER