ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Ekim 2014 Çarşamba 18:21

Adana'da 100 kilo bonzai üretecek etken madde ele geçirildi

Adanada 100 kilo bonzai üretecek etken madde ele geçirildi

Adana'da, özellikle gençler arasında yaygın olarak kullanılan uyuşturucu maddesi bonzainin yapımında etken madde olarak kullanılan 1 kilo 49 gram Ab-Pınaca ele geçirildi.


Valilik'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yürütülmekte olan mevcut çalışmalar kapsamında, uyuşturucu madde ticareti yapan organizasyon üyelerinin ve faaliyetlerinin kontrol altında tutulabilmesi, organizasyonlarının deşifre edilerek, yurtiçi bağlantılarının çökertilmesi ve şahısların suç unsurlarıyla birlikte yakalanabilmesi yönünde il genelinde sokak satıcılarının satış yaptığı mahalle ve ikametlerine yönelik operasyonlar gerçekleştirildiği bildirildi. Açıklamada, şüpheli şahısların ev, işyeri ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda; 1 kilo 049 gram Ab-Pınaca maddesi ele geçirildiği, bu maddenin 1 kilogramı ile 100 kilo sentetik uyuşturucu Bonzai yapılabildiği belirtildi. Söz konusu uyuşturucu maddelerin ele geçirilmesi neticesinde 200 bin vatandaşın zehirlenmesinin engellendiği kaydedildi.

Açıklamada şöyle denildi: "Uyuşturucu kullanımının ve ticaretinin önlenmesi için yapılan eğitimlerin, üretilen projelerin, alınan polisiye tedbirlerle gerçekleştirilen operasyonların önemli olduğunu biliyor ve gençlerimizi bu sonu olmayan yoldan kurtarmak için değerli vatandaşlarımızın büyük desteğiyle zaman ve mekân sınırı tanımadan çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ediyoruz."

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER