ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Ağustos 2014 Çarşamba 12:07

ABD'den IŞİD'e yanıt geldi

ABDden IŞİDe yanıt geldi

IŞİD tarafından sosyal medyada “Amerika’ya bir mesaj” adıyla paylaşılan ve henüz gerçekliği doğrulanamayan bir videoda, ABD’li gazeteci olduğu öne sürülen bir kişinin başı kesilerek idam ediliyor.


Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden, Amerikalı gazeteci videoyu izlediklerini ve doğruluğunun araştırıldığını söyledi.

Hayden, "Eğer doğruysa, ABD'nin bu vahşet karşısında dehşete düşecektir" ifadesini kullandı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü Caitlin Hayden yaptığı yazılı açıklamada, ABD vatandaşı James Foley’in başının kesildiğinin iddia edildiği videoları gördüklerini ve inceleme başlattıklarını ifade etti.. Hayden, “İstihbarat birimlerimiz mümkün olan en kısa zamanda videonun doğruluğunu belirlemek için çalışıyor." dedi. Söz konusu videonun gerçek olması halinde Amerikalı masum bir gazetecinin hunharca öldürülmüş olması karşısında dehşete kapılacaklarını dile getiren Hayden, yeni bir gelişme olması halinde bunu paylaşacakları bilgisini verdi. 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü Caitlin Hayden yaptığı yazılı açıklamada, ABD vatandaşı James Foley’in başının kesildiğinin iddia edildiği videoları gördüklerini ve inceleme başlattıklarını ifade etti.

Hayden, “İstihbarat birimlerimiz mümkün olan en kısa zamanda videonun doğruluğunu belirlemek için çalışıyor." dedi. Söz konusu videonun gerçek olması halinde Amerikalı masum bir gazetecinin hunharca öldürülmüş olması karşısında dehşete kapılacaklarını dile getiren Hayden, yeni bir gelişme olması halinde bunu paylaşacakları bilgisini verdi. 

Kaynak: Al Jazeera

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER