ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Aralık 2014 Perşembe 07:31

ABD'de yeni gerilim

ABDde yeni gerilim

ABD'de Michael Brown'ın polis tarafından vurulduğu Ferguson'a komşu kentlerden Berkeley'de, polisin siyahi bir genci daha silahla vurarak öldürmesinin ardından olaylar çıktı.


Berkeley polisi, bir benzinlikte yaşanan olayda, adının Antonio Martin olduğu belirtilen 18 yaşındaki lise öğrencisinin kendisine yaklaşan polise silah çektiğini, polisin de kendi yaşamını tehlikede gördüğü için 3 el ateş ederek genci vurduğunu savundu. Berkeley polisinin olay anına ilişkin dağıttığı videoda, 18 yaşındaki Antonio Martin'in, elini havaya kaldırarak polise yönelttiği görülüyor, ancak elinde silah yada başka bir cisim olup olmadığı seçilemiyor. Polis, silahın olay yerinde bulunduğunu öne sürerken, gencin ailesi çocuklarının silahsız olduğunu savunuyor.


Antonio Martin'in öldürülmesinden sonra, daha önce yaşanan polis cinayetleri ve sanıkların yargılanmamasından kaynaklanan gerginlik, dün daha da tırmandı. Berkeley'de, olay yerine toplanan kalabalık ile polisler arasında arbede çıkarken, çok sayıda kişi gözaltına alındı.












KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER