ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Mart 2017 Cuma 16:21

ABD'de dayanıklı tüketim malı siparişleri beklentiyi aştı

ABDde dayanıklı tüketim malı siparişleri beklentiyi aştı

ABD'de dayanıklı tüketim mallarına yönelik talep şubatta yüzde 1,7 yükseldi


ABD'de dayanıklı tüketim malı siparişleri, şubatta yüzde 1,7 artarak beklentinin üstünde gerçekleşti.

ABD Ticaret Bakanlığı raporuna göre, dayanıklı tüketim mallarına yönelik siparişler şubatta önceki aya kıyasla yüzde 1,7 arttı. Yükselişini ikinci aya taşıyan siparişlerin yüzde 1,3 artması bekleniyordu.

Beklentinin üstünde açıklanan siparişlerde, ulaşım kaleminin askeri ve ticari uçaklara yönelik talebinin yüzde 4,3 yükselmesi etkili oldu. Ulaşım harici siparişler ise aynı dönemde yüzde 0,4 yükselişle yüzde 0,82'lik artış beklentisinin altında kaldı.

Bu arada, ocak ayına ilişkin dayanıklı tüketim malı siparişlerindeki artış yüzde 1,8’den yüzde 2,3’e revize edildi. Ayrıca, daha önce yüzde 0,2 azaldığı açıklanan ocak ayı ulaşım harici siparişlerindeki değişim yüzde 0,2 artış olarak düzeltildi.

Ömrü en az 3 yılı bulan ürünlerden oluşan dayanıklı tüketim mallarına yönelik siparişler, gelecekteki sanayi üretimine ilişkin bilgi vermesi açısından önem taşıyor.

Analistler, ocak ve şubatta beklentinin üzerinde gelen siparişlerin, ilk çeyreğe yönelik büyüme verilerine olumlu yansıyacağını belirtiyor.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER