ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Ekim 2014 Çarşamba 20:13

ABD'de Cumhuriyet Bayramı kutlaması

ABDde Cumhuriyet Bayramı kutlaması

Türkiye’nin Washington Büyükelçiliğindeki törende Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu


Cumhuriyetin 91’inci kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında Türkiye’nin Washington Büyükelçiliğindeki Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.

Washington Büyükelçiliğinde sabah saatlerindeki törene Büyükelçi Serdar Kılıç, büyükelçilik yetkilileri ve Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın dil okulu Mentora College’den yaklaşık 200 öğrenci katıldı.

Tören, öğrencilerin Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasının ardından elçilik binasında devam etti. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Büyükelçi Kılıç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı öğrencilerle kutlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Ermenek’te kömür ocağında meydana gelen olaydan dolayı burukluk yaşadıklarını ifade eden Kılıç, Atatürk’ün gençlere Türkiye’yi çağdaş muasır medeniyetler seviyesine çıkarma misyonu verdiğini hatırlattı. Kılıç, öğrencileri Türkiye Cumhuriyeti’ni bireysel olarak temsil eden büyükelçi hüviyeti taşıyan kişiler olarak gördüğünü belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunu da çekinmeden büyük bir gururla yapabilirsiniz. Siz, bugün Avrupa’nın 6’ncı, dünyanın 16’ncı büyük ekonomisine sahip bir ülkenin temsilcisisiniz. Size son dönemde Türkiye’nin güttüğü politikalarla ilgili bir takım eleştirel ifadeler gelebilir ama bu konuda da göğsünüz kabararak, gururla Türkiye’yi savunabilirsiniz. Türkiye bugün insani yardımlar alanında özellikle son dönemdeki çabaları sonrasında ABD’nin ardından ikinci seviyeye gelmiştir. Avrupa’daki ülkeler Suriye’de yaşanan krize müdahale etmediği için Türkiye’yi suçlarken sadece bugüne kadar Türkiye'nin binlerce Suriyeliyi kabul ettiğini, bugün 1 milyon 600 bin mülteciye ev sahipliği yaptığını ve kendi bütçesinden 4,5 milyar dolar para harcadığını maalesef gözardı ediyorlar. Bunu her yerde gururla vurgulayın. Biz Suriye’de zulümden kaçan, bu sayede Türkiye’de yaşayabilen mülteciler grubuna ev sahipliğini yapıyoruz. Bunun için gururla ülkenizi temsil edin, hepiniz pırıl pırıl gençlersiniz. Sizlerle gurur duyuyorum.”

Washington Büyükelçilik rezidansında gün içerisinde kutlamalar çerçevesinde resepsiyon verilecek.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER