ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Temmuz 2013 Pazar 08:28

ABD yine aynısını yaptı

ABD yine aynısını yaptı

Mısır'daki darbenin arkasından "darbe" diyemeyen Obama'nın ardından ABD'den "tarafsızlık" açıklaması geldi.


Beyaz Saray, Mısır’da askeri müdahale sonrası yaşanan sürece Washington yönetiminin müdahale ettiği yönündeki iddialara yönelik bir açıklama yaptı. İleri sürülen haberlerin asılsız ve propaganda amaçlı olduğunun vurgulandığı açıklamada, ABD’nin Mısır’daki süreçte tarafsızlığını koruduğu vurgusu yapıldı.

Beyaz Saray’ın açıklaması, ABD Başkan Barack Obama’nın Ulusal Güvenlik Konseyi ile Mısır’daki gelişmeler üzerine gerçekleştirdiği görüşme sonrası geldi. Görüşmede Başkan Obama, Mısır’da devam eden şiddet olaylarını kınadı ve devam eden politik kutuplaşma konusunda kaygılarını dile getirdi. ABD’nin Mısır’da herhangi bir politik parti veya grubu desteklemediğini veya işbirliğinde olmadığını bir kez daha dile getirdi.

Görüşme bağlamında yapılan açıklamada Washington yönetiminin sürece etki ettiği iddialarının gerçek dışı olduğu vurgulanarak, “ABD, Mısır’daki bazı insanlar tarafından propaganda amaçlı türetilen, Mısır’daki dönüşümün nasıl olacağını dikte etmek amacıyla bazı özel parti veya hareketler ile çalışıldığı yönündeki asılsız iddiaları kesin bir şekilde reddediyor.” ifadelerine yer verildi.

ABD’nin Mısır halkına ve onların demokrasi, ekonomik olanaklar ve saygınlık taleplerine bağlı kalmaya devam edeceği belirtildi. Tüm Mısırlı liderler güç kullanımını kınamaya ve destekçileri arasında daha fazla şiddet olayı olmasını engelleme çağrısında bulunuldu. Gerçekleştirilen gösterilerin barışçıl bir şekilde yapılması gerektiği ifade edildi.

Mevcut dönüşüme ülkedeki tüm grupların ve politik partilen dahil olması gerektiği ifade edilerek, bunun sağlanması adına tüm Mısırlılar bir araya gelmeye çağrıldı. 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER